Waar kun je gratis online Puerto Rico spelen

Inleiding Puerto Rico bordspel

Puerto Rico is een van de populairste bordspellen ooit gemaakt. Spel liefhebbers beschrijven het als een combinatie van Machiavelli en de Kolonisten van Catan. Puerto Rico krijgt op elke spellen site hoge waarderingen van de spelers en staat steevast in de top vijf van populairste spellen. In 2003 heeft Ravensburger voor het spel in Nederland de prijs voor beste spel van het jaar gewonnen. Ook internationaal heeft het spel verschillende prijzen gewonnen. Dit artikel legt uit waar je het spel Puerto Rico online kunt spelen.

Puerto Rico spelverloop in het kort

In Puerto Rico draait het om het koloniseren van het eiland Puerto Rico. Je moet verschillende plantages en gebouwen bouwen om goederen te produceren. Op je plantages en in de gebouwen moeten kolonisten aan het werk gezet worden. De goederen kun je vervolgens verschepen naar Europa en zo verdien je overwinningspunten. Ook met de gebouwen verdien je punten. Om gebouwen te bouwen heb je geld nodig en dat geld verdien je weer met je goederen. Het is dus belangrijk om tijdens het spel alles in balans te houden. Per speelronde in Puerto Rico neemt iedere speler een aparte rol aan met elk zijn eigen voordelen. Puerto Rico is een strategisch spel en je kunt op verschillende manieren winnen. Dat is wat het elke keer weer spannend maakt.

Waar kun je gratis online Puerto Rico spelen?

Grote kans dat je af en toe alleen bent en zin hebt om Puerto Rico te spelen. Tegenwoordig is er een PC versie en een versie van Puerto Rico voor de iPad. Beide spellen zijn hartstikke leuk maar je speelt tegen een computer. Het is veel leuker om tegen echte spelers te spelen. Je kunt het spel Puerto Rico op verschillende sites online spelen. Veel spellen sites zien er echter karig uit of hebben een slechte gameplay. De beste Puerto Rico sites staan hier samengevat:

BoardGameArena

Op deze Engelse site vind je naast Puerto Rico veel andere gratis online bordspellen. Je moet je gratis registreren en kunt vervolgens real time tegen andere spelers spelen. Puerto Rico ziet er op deze site prima uit. Het is de enige spellen site die de spelborden van alle spelers laat zien. Verwacht geen grafische hoogstandjes want het gaat hier uiteindelijk om het spelen. Scores worden bewaard en ook wordt er bijgehouden welke spelers vaak voortijdig beëindigen. Je kunt dus zien wie sterke en leuke spelers zijn. Zo nu en dan zijn er online Puerto Rico toernooien.

Feuerteufel

Deze site klinkt Duits maar is gewoon Nederlands! Hier speel je ook gratis online Puerto Rico. Grote verschil met BoardGameArena is dat dit een turn based spel is. Zijn alle spelers aanwezig dan gaat het dus snel, maar het kan ook zijn dat je tegenspeler pas een dag later een zet doet. Zodra een speler zijn zet heeft gemaakt wordt alles bijgewerkt. Grafisch lijkt deze online Puerto Rico versie het meest op zijn bordspel equivalent. Hieronder staat een screenshot van online Puerto Rico op Feuerteufel. Je moet je voor deze site ook gratis registreren om te kunnen spelen.

Gratis Puerto Rico spel online

BrettspielWelt

Ook deze gratis spellen site is gewoon in het Nederlands beschikbaar. Je vind hier online veel internationale Puerto Rico spelers. Voordeel van deze site is dat je je niet hoeft te registereren. Je kunt je aanmelden met een tijdelijke naam. Daarnaast is er een uitgebreide online uitleg en kun je zelfs chatten met iemand die je strategie advies geeft. Hieronder vind je een screenshot van Puerto Rico op Brettspielwelt.

Scherm Puerto Rico op BrettSpielWelt