Speel flash spellen op je Wii

INLEIDING

Als je eventjes bent uitgekeken op je huidige Wii spellen, en je hebt geen geld om een nieuw spel te kopen, dan is het leuk om eens een kijkje te nemen op wiiplayable.com. Hier staan bijna 200 spelletjes die je gewoon gratis en legaal op je Wii kunt spelen. De wii-afstandbediening functioneert dus eigenlijk gewoon als je muis en de A-knop is de linker muis knop. Als je wilt zijn de spellen ook gewoon op de pc te spelen met je muis. Hiermee kun je je vast wel een tijdje vermaken totdat je weer een nieuw spel hebt.

HOE WERKT HET

Om te beginnen heb je op je Wii de internet browser van Opera nodig. Deze kun je gratis downloaden in het de Wii Shop. Je vind de browser onder 'kanalen'. Als je klaar bent met downloaden, en de Wii is opnieuw opgestart, dan kun je de browser starten. In het begin scherm selecteer je dat je een URL wilt invoeren en voert dus het adres www.wiiplayable.com in. Eenmaal op de site aangekomen is het een kwestie van kiezen welk spelletje je leuk lijkt. Je kunt kiezen uit diverse genres als; Action/Adventure, Sports, Puzzle, Shooter, Word/Trivia, Card en Board.

NOG NIET TEVREDEN?

Als je nu nog niet genoeg spellen hebt, of je hebt ze allemaal al gehad dan zijn hier nog een paar sites die flash spellen voor de Wii hebben.

Netcorist

WiiCade

MiiWiiGames

LAATSTE OPTIE

Voor degenen die het allemaal maar niks vinden, is er ook een uitdaging. Wat dacht je van je eigen flash game maken en die vervolgens op je Wii spelen. Dan kun je niet zeggen dat het niets is want je hebt het tenslotte zelf verzonnen.

Hier is een beknopte omschrijving van wat het allemaal inhoud om een flash spel voor de Wii te maken. Voor degene met ervaring zal het geen probleem zijn, maar de nieuwkomers zullen toch wel wat tutorials moeten doorlopen voor dat ze hun eerste spel kunnen spelen.

WAT HEB JE NODIG

  • Adobe Flash
  • Natuurlijk een Wii
  • Wii afstandbediening API voor flash

Een API is een 'Application Programming Interface' die nodig is om flash te kunnen laten communiceren met de Wii afstandbediening.

EN VERDER

Verder ga je eerst een flash game maken zoals je die normaal voor de pc zou maken. Daarna moet je de API implementeren in je flash bestand. Dit is op zich nog vrij makkelijk, door in iedere laag te API aan te roepen met de volgende code: import com.wiicade.*; Deze code moet in iedere laag van je spel aangebracht worden.

Vanaf daar kun je aan de gang gaan met alle functies die de API bevat. Voor gedetaileerde uitleg en het downloaden van de API kun je terecht op WiiCade.

SPEL KLAAR?

Is je spel klaar, dan is het tijd om het op het internet te zetten. Je kunt dit op je eigen site doen, maar er zijn dus ook talloze Wii Flash sites die dolgraag jou spel willen hosten. Zo heeft iedereen er plezier van en wie weet wat het nog op zou kunnen brengen.