Plasma en LCD televisies: Wat is de beste plasma of LCD tv

Televisie kopen

Zowel LCD tv's als plasma tv's zijn te koop bij eigenlijk alle electronica zaken. Zodra je een winkel inloopt zie je genoeg LCD tvs en Plasma tvs aan de muur hangen. Deze platte televisies zijn er in vele soorten en maten. Een LCD of plasma TV biedt enorm veel opties, maar het kiezen is er niet gemakkelijker op geworden. Het is daarom belangrijk om de nieuwste LCD- en plasmatelevisies te vergelijken. Op die manier bent u er zeker van dat u de juiste keus maakt en kunt u de beste televisie kopen die bij uw eisen en wensen past.

Televisies testen: Beste koop

Er zijn genoeg organisaties die vele testen met televisies uitvoeren om te kijken wat nu de beste koop of de beste televisie is. Op deze manier kunt u snel de populaire tv's uit de huidige generatie televisies met elkaar vergelijken. Zo test de Consumentenbond vaak de televisies van de grotere merken zoals Philips, Samsung, Panasonic, Sony en LG. Ook staan er op websites als die van Tweakers, Wehkamp en Kieskeurig veel reviews (beoordelingen) van de meest gekochte tv's.

Kenmerken goede tv

Als u op zoek bent naar een goede plasma of LCD tv, let dan bij uw keuze vooral op de volgende kenmerken:

  • beeldkwaliteit
  • geluidskwaliteit
  • gebruiksgemak
  • veelzijdigheid
  • extra functionaliteiten
  • energieverbruik

Als u bij elke TV naar deze kenmerken kijkt, zal uiteindelijk uw tevredenheid over uw televisie aankoop erg groot zijn. U zult niet (of op zijn minst minder snel) ontevreden over de aangekochte tv zijn: De kans is groot dat het de beste plasma of LCD tv is die bij uw wensen aansluit.

Populaire goede televisies

Er zijn vele goede en populaire televisie merken. Zo wordt de Philips LCD tv het meest verkocht en worden de televisies van Philips vaak ook als beste beoordeeld. Ook de Samsung LCD tv is een juiste keuze, maar ook de Samsung plasma tv is een goede koop. Daarnaast zijn er uiteraard meer merken die populair zijn. Naast de eerder genoemde televisies worden als meeste verkocht:

  • Panasonic LCD en plasma tv's
  • LG LCD tv's
  • Sony Plasma en LCD tvs

Variatie in televisies

Tegenwoordig zijn er ook steeds meer varianten of speciale versies van de platte tv's. Zo heeft Philips de AUREA en Ambilight Spectra tv's, en heeft Sony bijvoorbeeld de Sony OLED tv. En er komen steeds meer soorten televisies bij.

Televisie abonnementen

Er zijn steeds meer televisieproviders en internetproviders die hun producten als een alles in 1 pakket aanbieden. Zo heeft Ziggo verschillende pakketten, bijvoorbeeld het Alles in 1 pakket]. Ook UPC, KPN of ONLINE hebben verschillende aanbiedingen. Bij KPN en UPC kunt u kabel via een fysieke kabel ontvangen, zo haalt Online bijvoorbeeld het signaal weer uit de lucht via een satelliet.