Wat is Happy Street

Happy Street

Het visitekaartje voor Nederland op de wereldtentoonstelling EXPO 2010 heet 'Happy Street'. Zin in een China-reisje naar Shanghai? Het thema van dit evenement is meer dan actueel: Better City, Better Life en loopt van 1 mei tot 31 oktober 2010. De verschillende media zullen dit gigantische evenement zeker niet links lagen liggen. De eerste impressies zijn bekend en voorspellen een ware sensatie.

 

Algemene info

  • Happy Street, een ontwerp van architect John Körmeling wordt een educatieve, platte, rode achtbaan, 450 m lang. De bezoekers lopen langs een overzicht van Nederlandse architectuur van de 20ste eeuw die bestaat uit 20 thematische gebouwen waaronder een woning in de vorm van een pinda – in China een vorm met grote symbolische waarde. Ook een replica van filmhuis Cineac, een gebouwtje van Dudok en een doorzonwoning maken deel uit van het paviljoen.
  • Alles wordt min of meer op ware grootte gebouwd maar niet helemaal letterlijk gekopieerd van het origineel; soms wordt een pand breder, smaller, hoger of lager. En allemaal in hetzelfde materiaal en in dezelfde kleur uitgevoerd: wit.
  • Binnenin zijn allerlei slimme Nederlandse uitvindingen tentoongesteld die het leven aangenamer maken, voorzien met kunstgras en fake water.
  • De link met China zelf maakt ook deel uit van het concept: centraal in Happy Street bevindt zich een gebouw in de vorm van een lotusblad waarin zich de V.I.P. lounge bevindt. De vorm is geïnspireerd op de kroon van het Westin hotel in Shanghai. De rode kleur van de bestrating verwijst naar de Chinese traditie waarin de kleur rood onder meer synoniem is voor geluk.
  • Het geheel oogt als een ruimtelijk ideaalbeeld dat op een eenvoudige, vernieuwende wijze de kwaliteit van het leven van de mens in de stad onder de aandacht brengt en een perspectief voor de toekomst biedt.

Link

EXPO 2010