Wandelen sporten of ontspanning

Inleiding

Wandelen is het sporten of is het ontspanning? Je kunt het heel goed combineren. Als je echt wilt sporten met wandelen kan je het beste vertrekken naar Zuid-Limburg, dit zijn goede paden om de beenspieren te trainen. Als je er wat overnachtingen aan vastplakt, heb je gelijk je ontspanning. De NS heeft een leuke 2-daagse wandeling.

Niet vergeten mee te nemen

Je goede humeur
Goede wandelschoenen
Klein rugzakje voor kleding en toiletspullen
Camera
Regenjas of zonnebrandcrème
Blarenpleisters
Eventueel een wandelstok
Water
Ov chip-kaart
Routebeschrijving
Hotelreserveringen
Adressen en route beschrijving van de hotels
Verrekijker
Vergeet niet de batterij van je camera op te laden

Valkenburg

Valkenburg is een goede start voor een flinke berg en dal wandeling. Je kunt er makkelijk met de trein naar toe reizen. Het station ligt in het centrum, en er zijn veel hotels waar je kunt overnachten om vroeg in de ochtend te starten met een heerlijke wandeling of eerst nog genieten van een overheerlijk stuk Limburgse vlaai. Als je 2-daagse NS route loopt, begin je in Valkenburg al gelijk met een stevige klim. Als je dan gelijk spierpijn hebt, kan je beter verder reizen met de trein. Maar als je een echte sporter bent zet je door!

Slenaken

Na 18 kilometer wandelen of sporten, kan je beter zeggen door berg en dal kom je aan in Slenaken. In het midden van de wandeling kan je lunchen en de benen laten rusten in Gulpen, hier worden de beenspieren ook op de proef gesteld. Gulpen ligt in het Geul dal, dat zegt al genoeg. Bergafwaarts naar het dal en daarna weer bergopwaarts. Slenaken is niet zo groot, ligt in het zuidelijkste puntje van Limburg, vlakbij de grens met België. Een leuk hotel in Slenaken is La Frontiere, hier komt Zuid-Afika en Zuid-Limburg te samen. Er is ook een kleine supermarkt annex banketbakker die al om half 8 in de morgen open is. Als je benen echt niet meer verder willen dan kan je hier op de bus stappen naar Maastricht. De echte sporters wandelen ook de volgende dag.

Mariadorp

Vanuit Slenaken is het alweer gelijk flink klimmen. Het geeft prachtige vergezichten. Deze route voert door de leuke dorpjes Noorbeek en Mheer. Hier zijn genoeg restaurants voor een hapje en een drankje. Na 17 kilometer kom je aan in Mariadorp, hier kan je bus nemen naar Maastricht.

Maastricht

In Maastricht kan je gelijk weer op de trein stappen maar je kan er ook nog een overnachting doen in de vele leuke hotels die er zijn. Ontspannen na 2 dagen flink klimmen is heerlijk. Er zijn veel leuke straatjes met restaurants, voor ieder wat wils. Je kan ook nog, als je een echte doorzetter bent, een stadswandeling maken. Vergeet niet naar de boekenwinkel te gaan in de kerk, hier kan je genieten van een heerlijke kop koffie met een stuk lemon cheese cake. De Rechtstraat is een erg leuke straat met veel kleine winkeltjes. Er is genoeg te doen, wandelen, een museum bezoeken, naar de film, winkelen.

Links

http://www.eropuit.nl/uitje/wandelen/HeuvellandtweedaagseNSwandeltocht18en18km/id/1000011/
http://www.delafrontiere.nl/
http://www.vvvmaastricht.nl/home.html