Hypoallergene katten en honden online te bestellen

Inleiding

Allerca Lifestyle Pets
Bent u allergisch voor katten of honden maar wilt u toch graag zo’n huisdier? Geen nood!

U kunt tegenwoordig via internet online gegarandeerd hypoallergene katten en honden kopen. Mits u wel de juiste hoeveelheid geld in de portemonnee heeft zitten.

Allergie voor huisdieren in het algemeen en katten en honden in het bijzonder

Een allergie voor huisdieren is net als hooikoorts en huisstofmijtallergie een inhalatie-allergie, dat wil zeggen dat de allergische reactie voornamelijk ontstaat ten gevolge van inademing van bepaalde stoffen die in de lucht rondzweven.

Cat-allergy-150x150.jpg
Vandaar ook dat vooral de slijmvliezen van de ogen, de neus en luchtwegen aangetast worden. En dus zien we bij mensen met deze allergie onder andere niesbuien, een verstopte neus of een loopneus, jeukende en tranende ogen, roodheid en zwelling van de huid, hoesten en/of benauwdheid met een piepende ademhaling.

Het allergeen waarop het lichaam reageert kleeft aan huidschilfers, haren of veren van huisdieren maar zit ook in het speeksel en de urine. Van de allergieën voor huisdieren komt de katte- en/of honde-allergie het meest voor. De allergie kan in principe op elke leeftijd ontstaan en hoeft niet bij iedereen even ernstig te zijn.

Het is wel zo dat een huisdierenallergie vaak gecombineerd voorkomt met andere allergieen voor zoals huisstofmijtallergie en hooikoorts. En andersom, heeft men reeds een bepaalde allergie, dan zal een allergie voor huisdieren zich in de regel ook veelal ontwikkelen. De kat heeft van de huisdieren de krachtigste allergenen en omdat deze zeer klein zijn kunnen ze maandenlang in de lucht blijven zweven. Het belangrijkste allergeen bij de kat is het Fel d 1 eiwit, dat wordt geproduceerd door de talgklieren in de huid van de kat maar dat ook te vinden is in het speeksel en de urine.

Bent u allergisch of niet....zelftest!

Allergie-Check.jpg
Er zijn inmiddels legio thuistesten op de markt. Wilt u weten of u een allergie heeft, dan kunt u via internet of in een grote hoeveelheid drogisterijen de Allergie Check® aanschaffen.

De Allergie-Check® is een compleet geleverde test kit voor thuis waarmee u binnen 30 minuten en op een niet belastende manier kunt vaststellen of u allergisch bent voor pollen, huisstofmijt, kat, melk of ei. Er komt wel bloed aan te pas, oftewel, u moet u zelf wel met een lancet in de vinger prikken maar dit is nog altijd minder erg dan een rooster of rij huidtestprikken met allergenen op je rug. Men claimt dat de uitslag voor 98% overeen komt met de gouden standaard van een bloedtest in een laboratorium.

De term Hypoallergeen en het nemen van een huisdier

"Hypo" komt uit het Grieks en betekent "onder". De term hypoallergeen geeft aan dat er een lagere of verminderde kans is op een allergische reactie, terwijl de meeste mensen denken of hopen dat het betekent dat er geen allergische reactie optreedt. De term ‘hypoallergeen’ is niet wettelijk beschermd en kan daarom commercieel onbeperkt gebruikt worden

Volgens het Landelijk Informatie Centrum Gezelschapsdieren (LICG) is het onverstandig een hypoallergene hond of kat aan te schaffen wanneer je allergisch bent voor huisdieren. Er is namelijk geen bewijs dat hypoallergene honden (zoals bv de Portugese Waterhond en de Labradoodle) of katten (zoals bv de Russische Blauwe en de Devon Rex) geen allergische klachten kunnen veroorzaken, zegt Ingrid Terreehorst, allergoloog bij de afdeling KNO van het AMC te Amsterdam.

Genetische mutaties en manipulatie

In het tweede deel van dit artikel "Hypoallergeen huisdier via internet" gaan we in op genetische manipulatie en mutaties waardoor er effectief katten en honden zijn ontstaan die geen allergische reacties meer veroorzaken. Voor een niet alledaags prijskaartje zijn deze zelfs via internet te bestellen.

Links

Hypoallergeen huisdier via internet

Welke hypoallergene hondenrassen zijn er

Labradoodle, de hypoallergene wonderhond

Hypoallergene kat door genetische manipulatie

Welke (medische) thuistesten zijn er op de markt

De voor- en nadelen van medische thuistesten