Neem je 1 of 2 jonge katjes en waar spelen ze mee

Inleiding

Na een paar maanden zoeken heb ik uiteindelijk afgelopen afgelopen vrijdag een jong katje opgehaald genaamd Fokke! Na 24 uur merkte ik dat het wel heel moeilijk is om Fokke tevreden te houden met spelen. Dat gemiauw de hele dag ging mij op mijn zenuwen werken. Ik denk is het handig om er nog een 2de kitten bij te nemen? Jonge katjes hebben namelijk heel veel aandacht nodig en willen de hele dag spelen om hun energie kwijt te raken. En ik wil van dat gemiauw af de hele dag want ik hou ontzettend veel van dieren, maar daar kan ik absoluut niet tegen. Verder wil ik nog even uit de wereld helpen dat speelgoed voor kittens heel snel zelf is gemaakt. Want als je in de dierenwinkel staat is er een overvloed aan speelgoed, maar dat is allemaal geld klopperij. Jonge katjes zijn jong, nieuwsgierig en zijn vrij snel tevreden met zelf gemaakt speelgoed.

Kitten die de hele dag miauwt

Uiteindelijk dus heel snel besloten om er een 2de kitten bij te halen en dit is gebeurt. Meisje en Fokke zijn de 2 belhamels in mijn nieuwe leven. Gebleken is dat 1 kitten bij een 1 persoonshuis huishouden toch te eenzaam is. Kittens hebben heel veel aandacht nodig. Nu Fokke een vriendinnetje heeft is dat gemiauw afgelopen en ze vermaken zich prima de hele dag. Goed nadenken dus als u besluit om 1 kitten te nemen. Het verhaal wordt anders als u een hondje, oudere poes of kinderen in huis heeft. Het jonge katje heeft dan genoeg aandacht om zijn energie kwijt te raken. Mocht dat ook veel gemiauw geven dan wellicht toch bovenstaande opvolgen. Ook nemen 2 kittens elkaar sociale gedrag over en dat kan een mens natuurlijk nooit bewerkstelligen. Het jagen, spelen, elkaar achtervolgen noem maar op heeft een kitten nodig om zich te ontwikkelen.

Speelgoed voor kittens

Natuurlijk heb ik in de dierenwinkel mijn ogen uitgekeken bij het zien van al dat speelgoed voor jonge katjes. Ik denk dat hoeft toch allemaal niet zo duur te zijn? Spelen is natuurlijk een must voor jonge katjes, maar je kunt ook heel veel zelf maken. Daarbij is spelen met de jonge katjes absoluut een must dus als je besluit om jonge katjes te nemen bedenk dat je dat er wel een paar keer per dag mee moet spelen. Hieronder een lijstje van wat ik zelf heb bedacht en ik moet zeggen de jonge katjes vermaken zich prima;

  1. propjes van papier
  2. belletje aan een touwtje
  3. leeg bakje met deksel (ze gaan erin zitten en met de deksel zeilen ze de kamer door)
  4. een wc rol afgeplakt met rijst erin
  5. krabpaal is nodig voor je meubilair, maar geeft ook veel speelplezier en hang er een aantal touwtjes aan om de jonge katjes bekend te maken met een krabpaal.
  6. muisje met geluid erin (als je veel spullen voor je jonge katje gaat halen in de dierenwinkel onderhandel er dan gratis wat speelgoed bij)
  7. simpel touwtje en leg dat op de grond en ze hebben plezier
  8. maak gaten in een grote doos en gooi daar wat gescheurde kranten in. Maak gaatjes aan de bovenkant en stop daar een touwtje doorheen en hang daar een bolletje papier aan.
  9. Koop een voederbal daar kun je brokjes in stoppen en de katten moeten rollen met de bal om deze brokjes eruit te krijgen. Enorm leuk vermaak en je kat blijft in beweging. Absoluut een aanrader.
  10. Een simpel stuiterballetje van rubber geeft ook enorm veel plezier. Zeker als je de kat laat springen en dat kunnen ze hoor.

Jonge katjes zijn sociale dieren

Als je wil dat jouw katjes leuke poezen of katers worden dan is het een must om ze liefde en aandacht te geven. Katten hebben dat nodig net zoals mensen dat nodig hebben. Als ze jong zijn zeker een paar keer per dag knuffelen, aaien of op je schoot nemen en ze laten slapen. Zowel jonge als oudere katten komen vanzelf naar je toe om aandacht en geef ze deze ook. Op deze manier krijg je sociale katten waar je jaren plezier van hebt. Nu begrijp ik als je een druk huishouden hebt met kinderen dat je daar niet altijd te tijd voor hebt. Toch is het belangrijk. Ik vind dat katten veel te snel op straat worden gezet van ga daar maar je vertier zoeken. En onder het mom katten hebben buiten nodig vind ik absoluut onzin. Want als een kat niet weet wat buiten is hoe kan dat gemist worden. Liefde, zorg en aandacht dat is het voornaamste.