Voorkom uitvallende naalden van je kerstboom

Inleiding

We zetten steeds vroeger de kerstboom al op. Heel vaak zie je dat mensen gelijk de dag na sinterklaas de boom al in de kamer hebben staan. Maar hoe voorkom je dat je boom al voor de kerst kaal wordt.

Stappen

Koop een boom met kluit en laat hem eerst even wennen aan de warmere lucht. Zet je boom dus even in de schuur of garage voor een dagje. Dan kan hij de kamer in. Pot hem in een ruime bak met potgrond en zorg ervoor dat je hem dagelijks genoeg water geeft want uitdroging is funest voor een boom. Zet hem ook niet in de buurt van de verwarming. Het liefst plaatsen in de kamer waar hij genoeg zonlicht kan opvangen.

Tips

Wil je vrijwel zeker zijn dat je boom goed blijft, koop dan een nordmans of een blauwspar. Het voordeel van een nordmans is dat de naalden niet scherp zijn. Een blauwspar geurt lekkerder maar daar zijn de naalden wel scherper van. Een nadeeltje kan zijn dat beide bomen wel duurder zijn dan een gewone spar. Als je een boom koopt zonder kluit geef hem dan evengoed water! Je kunt speciale bakken kopen waarin je de stam kunt vast schroeven en er water in kan doen.