Tips voor het vinden van een goedkoop schildersbedrijf

Inleiding

Iedereen heeft wel wat in of buiten het huis wat een keer geschilderd moet worden. Aan de buitenkant van het huis bijvoorbeeld de kozijnen, terwijl je binnen misschien eens toe bent aan een ander kleurtje of een wit plafond. Sommige mensen doen hun schilderwerk zelf, ze kunnen mooi schilderen en hebben er de tijd voor. Andere mensen hebben een familielid of een kennis die het schilderwerk wel wilt doen. Maar het grootste deel van de mensen is afhankelijk van een professionele schilder. Vooral voor veel schilderwerk zoals de buitenkant van het huis of wanneer je een nieuw huis betrekt, wordt de hulp ingeschakeld van een schildersbedrijf. Een professionele schilder weet precies hoe hij het beste en mooiste kan schilderen. Zijn spullen en verf zijn van goede kwaliteit en hij doet ook het ook nog eens een stuk sneller dan dat je het zelf zou doen. Onderling zit er aardig wat prijsverschil tussen schildersbedrijven. Je wilt natuurlijk niet teveel betalen, want een schilder kost meestal niet te weinig geld. Hoe vind je een goedkoop schildersbedrijf?

Tips voor het vinden van een goedkoop schildersbedrijf

Laat verschillende offertes uitvoeren

Wanneer je rond gaat zoeken, dan zal je zien dat er in je omgeving waarschijnlijk meerdere schildersbedrijven zijn. Bij de meeste schildersbedrijven kan je een offerte aanvragen. Je geeft door wat je klus is en het schildersbedrijf zal uitrekenen wat hij voor deze klus vraagt. Belangrijk is bijvoorbeeld:

  • De oppervlakte die geverfd moet worden.
  • Binnenkant en/of buitenkant.
  • Aantal muren
  • Aantal kozijnen
  • Aantal deuren
  • Op welke verdieping het verfwerk moet gebeuren.

Aan de hand van deze gegevens kan een schilder berekenen hoeveel verf en tijd hij nodig heeft. Ook kan hij bekijken of hij extra materiaal zoals bijvoorbeeld een stelling nodig heeft. Als laatste kijkt hij of het een klus is voor één man of dat er meer personeel mee moet. Uiteindelijk komt er een totaalbedrag uit. Wanneer je bij meerdere schilders een offerte aanvraagt, dan kan je de totaalbedragen vergelijken en op die manier de goedkoopste schilder uitkizen.

Marktplaats (voor klusjes)

Er zijn verschillende sites te vinden waar je jouw verfopdracht online kan zetten. Je beschrijft wat er gedaan moet worden en welke prijs je in je hoofd hebt. Een site waar dit bijvoorbeeld kan is Werkspot.nl. Aan de hand van jouw opdracht kunnen schildersbedrijven hierop reageren. Ze kunnen met een hogere prijs komen, maar ook met een lagere prijs. Vaak zijn het schildersbedrijven uit je eigen omgeving die op de oproep reageren. Wanneer je een paar dagen wacht, dan zal je zien dat er meerdere schildersbedrijven op jouw oproep hebben gereageerd. Je kan dan zelf een keuze maken met welk schildersbedrijf je in zee wilt gaan. Extra handig dat andere klanten een schildersbedrijf een beoordeling kunnen geven, zoals een rapportcijfer. Deze beoordeling kan je in je besluit meenemen.

Op bijvoorbeeld Marktplaats kan je beide kanten op. Je kan jouw opdracht online zetten zodat schildersbedrijven kunnen reageren, maar je kan ook zelf op zoek gaan naar de goedkoopste schilder. Ze geven bijvoorbeeld korting op hun tarieven of rekenen een goedkoop uurloon. Vaak staan er ook particuliere schilders op. Deze zijn goedkoper dan een schildersbedrijf, maar de kans bestaat dat het resultaat tegenvalt. Je loopt een bepaald risico omdat je niet weet of ze echt professioneel zijn.

Oproepjes in bijvoorbeeld de krant

Wanneer je de krant bekijkt, dan zal je oproepjes tegenkomen van schilders die hun diensten aanbieden. Dit kunnen zelfstandige schilders zijn, maar ook mensen die gewoon goed kunnen schilderen en graag wat willen bijverdienen. Je bent hiermee vaak goedkoper uit dan wanneer je een professioneel schildersbedrijf inhuurt, maar je neemt ook een bepaald risico. Je weet niet of iemand helemaal te vertrouwen is en wat voor werk hij aflevert.

Conclusie

Je huis laten schilderen is geen goedkope zaak. Wanneer je het niet zelf kan en er ook niemand in je omgeving is die kan verven, dan ben je afhankelijk van een schildersbedrijf. Je wilt natuurlijk dat het schilderwerk goed gebeurt, maar je wilt ook niet teveel geld kwijt zijn. Er zijn verschillende manieren om je schilderwerk zo goedkoop mogelijk te laten doen. Je kan bijvoorbeeld verschillende offertes aanvragen. Je geeft door wat er geschilderd moet worden en het schildersbedrijf zal uitrekenen wat hij daarvoor zal rekenen. Wanneer je verschillende schildersbedrijven vergelijkt dan kan je zien wie de goedkoopste is. Een andere manier is om je klus op internet te zetten zodat schildersbedrijven daarop kunnen reageren met hun prijs. Als laatste kan je zelf op zoek gaan naar de goedkoopste schilder. Kijk bijvoorbeeld naar het tarief en het uurloon. Er zijn genoeg schilders die zich aanbieden via internet en de krant. Een nadeel kan zijn dat deze schilders niet altijd zo professioneel zijn als een "echt" schildersbedrijf.