Tips voor het kopen van een deurbel

Inleiding

In principe heeft iedereen een deurbel bij zijn huis hangen. Op die manier weet je wanneer er iemand voor je deur staat. Een deurbel is dus reuze praktisch. Het is eigenlijk een simpel ding waar je verder niet bij stilstaat. Maar dit is niet helemaal juist! Zo komt er best wat bij kijken als je een nieuwe deurbel wilt kopen. Welk geluid of melodietje kies je bijvoorbeeld? Wat voor knopje wil je aan de buitenkant? Er zijn zelfs deurbellen met camera! Kortom, waar let je allemaal op als je een deurbel wilt kopen?

Tips voor het kopen van een deurbel

Geluid

Er zijn oneindig veel geluiden en melodietjes voor een deurbel. Bij de aanschaf van een deurbel zijn er twee dingen waar je op moet letten, namelijk het volume en het geluid zelf. Een deurbel moet niet te zacht zijn, anders kun je hem niet goed horen. Maar een te harde deurbel levert vaak irritaties op. Het gemakkelijkste is een deurbel waar je het volume zelf kunt regelen, maar deze zijn iets prijziger. Qua melodie kun je alle kanten op. Wil je een typisch belgeluid of wil je een leuk deuntje horen. Houd er rekening mee dat een deuntje in het begin misschien leuk is, maar later gaat irriteren. Aan sommig deuntjes lijkt geen einde te komen! Een mogelijkheid is om een deurbel te kopen met meerdere deuntjes zodat je kunt afwisselen. Heb je een hond die heftig reageert op de bel of een slapende baby? Dan kun je ook voor een deurbel kiezen met flitslicht. Wanneer de deurbel gaat, dan hoor je geen geluid, maar zie je een licht flitsen.

De buitenkant

De meeste mensen kiezen voor een deurbel met een normale knop. Maar wanneer je er op gaat letten, dan zijn er allerlei leuke variaties te koop! Denk bijvoorbeeld aan leuke kleuren of maten. Je kunt ook kiezen voor een opvallende deurbel, zoals een ouderwetse deurbel. Deze bestaat niet uit een knop, maar aan een bel met een gong. De bezoeker moet zelf de bel luiden!

Draadloos

De meeste deurbellen zijn met een draad verbonden in de gang. Het geluid van de deurbel speelt zich in dat geval in de gang af. Met een draadloze deurbel heb je een los kastje waaruit het geluid komt. Het grote voordeel hiervan is dat je hem overal kunt neerzetten. Op die manier hoef je de deurbel nooit meer te missen. Het is ook mogelijk om meerdere kastjes en/of deurbellen aan te sluiten. Misschien heb je bij de voordeur en achterdeur een bel of wil je op iedere verdieping een kastje. Toch is niet iedereen tevreden over een draadloze bel. Een draadloze deurbel werkt over het algemeen op batterijen, dus dit moet je wel in de gaten houden.

Camera

Een deurbel met camera is de nieuwste ontwikkeling. Je kunt met de camera gemakkelijk zien wie er voor de deur staat. Het is ook mogelijk om video opnames te maken. Wanneer je niet thuis bent, dan kun je later terugkijken of er iemand voor je deur heeft gestaan. Sommige deurbellen met camera hebben ook een intercom functie. Op die manier kun je gelijk terugpraten!

Conclusie

Er zijn allerlei verschillende deurbellen te koop. De meeste deurbellen kosten niet meer dan vijftien euro. Voor dit geld heb je een prima deurbel. Een draadloze deurbel is vaak iets duurder. Een duurdere draadloze deurbel is over het algemeen kwalitatief beter. Een deurbel met camera is het duurst, deze kost rond de honderd euro! Wanneer je een nieuwe deurbel wilt kopen, let er dan op of het geluid naar je zin is en of je het belangrijk vindt dat je deurbel extra's heeft!