Vergelijking van harde vloeren

Inleiding

Wie een woning koopt, nieuw of bestaand, zal telkens weer geconfronteerd gaan worden met de keuze voor een bepaalde vloer. Een keuze die belangrijk is want in een woning wordt de vloer het intensiefst gebruikt. Naast het feit dat een vloer duurzaam dient te zijn, moet deze er (meestal) ook goed uitzien. Wat uiteindelijk de beste vloer is, bepaalt u zelf . De keuze van de vloer is afhankelijk van uw smaak en uw budget.

Soorten vloeren

Vloeren kunnen we verdelen in harde en zachte vloeren. Onder de zachte vloeren vallen de vloerbedekkingen zoals tapijt, tapijttegels, kokos, sisal en wol. Onder de harde vloeren vallen onder meer kurk, laminaat, parket en siergrind.

De laatste decennia is op het gebied van vloeren een tendens zichtbaar dat de zachte vloeren het moeten afleggen tegen de harde vloeren. Een reden hiervoor is het fenomeen huisstofmijtallergie, de huisstofmijt nestelt zich onder andere in zachte vloerbedekkingen en veroorzaakt bij veel mensen (10% van de Westerse bevolking) allergische reacties.

Vergelijking van de harde vloeren

Hierbij een overzicht van de plus- en minpunten van de diverse harde vloeren :

Pluspunten

  • Kurk: warmte isolerend, geluid isolerend, hygiënisch, uitgebreide kleurencollectie, eenvoudig onderhoud, eenvoudig te leggen;
  • Laminaat: slijtvast, kleurecht, hygiënisch, uitgebreide collectie, eenvoudig onderhoud, eenvoudig te leggen;
  • Siergrind: slijtvast, kleurecht, hygiënisch, uitgebreide collectie, eenvoudig onderhoud, ook voor vochtige ruimten, ook in combinatie met vloerverwarming;
  • Parket: geluid isolerend, warmte isolerend, slijtvast, eenvoudig onderhoud.

Minpunten

  • Kurk: meubelafdruk blijft staan, kans op verkleuring;
  • Laminaat: niet geluid isolerend, niet voor vochtige ruimten, enorme hoeveelheid producten;
  • Siergrind: niet geluid isolerend, kan niet zelf gelegd worden;
  • Parket: kan niet zelf gelegd worden, in principe de duurste vloer.

Prijzen

Ja, zult u ongetwijfeld denken, mooi zo’n overzicht maar ik mis een belangrijk item, en dat is de prijs. Daar heeft u volledig gelijk in,maar in de inleiding heb ik al aangegeven dat dit geheel afhankelijk is van uw budget en gezien de hoeveelheid vloeren is dat onbegonnen werk, ook omdat er in de branche momenteel een strijd op leven en dood gevoerd wordt.

TIP In principe is er voor elke beurs een vloer maar mijn advies is om met de verkopers te gaan onderhandelen en laat gewoon meerdere offertes maken. Laat die ook aan de andere verkopers zien. Met deze actie zult u meer geld besparen dan u met werken zult verdienen. Van het bespaarde bedrag kunt u dan iets leuks gaan doen.

ADVIES Een veelgemaakte fout in de praktijk is het feit dat in de kostenbegroting de vloer als sluitpost wordt gebruikt. Mijn advies is daarom begin bij de vloer dan blijven alle benen op de grond en komt u niet voor onaangename verrassingen te staan.

Deze vergelijking is gebaseerd op een serie artikelen over de bovengenoemde vloeren, mijn advies is daarom ook om deze artikelen allemaal door te lezen zodat u beter beslagen ten ijs komt als u besloten heeft om op vloerenjacht te gaan.

Lees ook : Kurk is de beste vloer , Laminaat is de beste vloer , Siergrind is de beste vloer , Parket, de traditionele vloer .


Reacties (0)

Reageer
Geen resultaten gevonden