Hoe je met een stoomreiniger tijd kunt besparen met schoonmaken

Inleiding

reiniger2.jpg

Met een stoomreiniger je huis schoonmaken is absoluut tijd besparen. Uiteraard heb ik eerst een stoomreiniger gekocht en uitgetest. Kortom; ik ben om en stoom bijna alles wat er maar te stomen valt met de stoomreiniger in en rondom het huis. De lastige schoomaak werkzaamheden zijn in een mum van tijd gedaan en dat levert een enorme tijdsbesparing op. Het voordeel is ook nog dat hetgeen je hebt schoon gestoomd ook niet zo snel weer vies wordt.

Wat doet de stoomreiniger

Je kunt een stoomreiniger vergelijken met een fluitketel die staat te loeien. Je ziet dan de stoom eruit komen. Bij een stoomreiniger die gevuld wordt met water is de stoom alleen nog iets krachtiger. Deze krachtige stoom komt op de moeilijkste plaatsen en dan bedoel ik met name de hoeken en kiertjes. Daarnaast is een stoomreiniger ook prima geschikt om huismijt aan te pakken. Met name in matrassen, kussens of dekbedden bijvoorbeeld. Het water in een stoomreiniger heeft een temperatuur van minstens 120 graden Celsius met een druk van 3 bar. Ook de huismijt overleeft een stoomreiniger bij deze temperaturen niet. Verder is de stoomreiniger puur water zonder chemische middelen.

Wat kun je allemaal schoonmaken met de stoomreiniger

Stoom huismijt weg uit dekbedden

Zo kritisch als ik ben heb ik natuurlijk heel veel uitgetest. Hierbij mijn bevindingen wat ik allemaal heb schoongemaakt met de stoomreiniger;

  • laminaatvloer (niet te nat dus iedere keer een beetje stomen en dan de oppervlakte aanvegen)
  • spagtelpoets muren stofvrij gemaakt en donkere plekken schoon gekregen
  • de raamkozijnen zijn weer als nieuw net alsof ze pas geschilderd zijn
  • de centrale verwarming ontstoft en blinkend schoon gekregen
  • dekbed en kussens
  • de badkamer en dan met name de voegen en die zijn weer wit
  • de tegels in het toilet en in de badkamer blinken als nooit tevoren
  • na het wassen van de gordijnen de kreukels eruit gehaald met de stoomreiniger
  • de bank en de daarbij behorende kussens
  • de bekleding in de auto

Je kunt het eigenlijk zo gek niet bedenken of ik heb het gestoomd. Wat mij met name opviel is dat je, na het stomen, het vuil zo met een doekje kunt opvegen . En boenen is vanaf nu verleden tijd. Met name de keuken waar toch ook wel vet door het koken op de muren gaat zitten is helemaal schoon gestoomd.

Waar let je op als je een stoomreiniger aanschaft

Zelf heb ik de Vaporex gekocht en de reviews goed doorgelezen. Ik ben gewaarschuwd dat de diverse onderdelen zoals een verlengstang, ramen zemer etc niet echt stabiel zijn. Dit klopt ook, maar als je voorzichtig doet dan werkt het prima. Ik heb gekeken naar de kwaliteit en de prijs en vind de Vaporex voor 80 euro een prima stoomapparaat. Verder mag je de Vaporex iedere keer maar ¼ van een liter water bijvullen. Op zich is de stoomreiniger dan snel leeg (ongeveer een half uur), maar zelf maak ik echt niet zo lang achter elkaar schoon. Als je langer wilt stomen let dan op het vulvermogen van de stoomreiniger. Verder is het handig om de reviews goed door te lezen want dan kom je er vrij snel achter wat wel en niet goed is.