Hoe maak je je badkamer glimmend schoon

Badkamer schoon in een hand omdraai...!

De badkamer is een functionele ruimte in je huis welke veelvuldig en meerdere keren wordt gebruikt per dag. Daarnaast is het een vochtige ruimte waar je een grote kans hebt op schimmelvorming mede door het gebruik van kraanwater dat in Nederland behoorlijk wat kalk bevat.

Daarnaast spoel je bij het warm douchen vaak ook vet, zweet(zout) en andere afvalstoffen van de huid. Dit blijft vaak plakken en hangen op vloeren, muren van de badkamer of douche cel.

Wat kan je doen om de badkamer schoon te maken

Om schimmels geen kans te geven om zich te hechten aan de wanden en vloer, en zich te nestelen in kalkafzetting, is het vaak handig om gebruik te maken van 2 soorten reinigers, een anti-kalk middel(azijn) en een bacterie dodende reiniger(chloor).

Vele middelen in de supermarkt kennen een combinatie van zeep en een van deze bovenstaande middelen om de zaak schoon te maken. Vaak is het handig beide na elkaar te gebruiken, eerst de kalkoplosser en daarna de bacterie doder.

Tips

  • Maak zelf je schoonmaakartikelen, een basis van goede vloeibare reiniger en chloor of schoonmaak azijn zijn niet duur in aanschaf. Let er wel op dat je geen chloor of azijn gaat mengen want hierdoor krijg je een giftige damp. Houdt een percentage van max 10% aan. Vul de rest met koud water en ventileer goed!
  • Spoel na het douchen de boel schoon met koud water en neem dit af met een trekker of een doek, hierdoor krijg je aanzienlijk minder kalkvorming.

Badkamer bouwen of verbouwen?

Ga jij je badkamer verbouwen? Denk er aan dat een http://www.bouwwiki.nl/Zwevend_toilet_monteren_badkamer@@zwevend toilet monteren veel tijd bespaart bij het schoonmaken. Zodra het toilet klaar is, kan je makkelijk met een dweil onder het toilet langs, zonder te bukken!