De kokend water kraan van Quooker, Grohe en andere merken

Inleiding

Gemak dient de mens! Dat gold al ver voor de jaren 60 waarin de eerste echte huishoudelijke apparatuur zoals de vaatwasser in opkomst kwam. Maar ook tegenwoordig worden nog steeds producten bedacht waarbij met name comfort een grote rol speelt. Een goed voorbeeld hiervan is de stoomoven , de inbouw koffiemachine en de zogenaamde 'kokend water kraan'. Over dit laatste snufje gaat het volgende artikel.

De kokend water kraan

De kokend water kraan is niet bepaald nieuw. Sinds de jaren 90 is dit product al op de markt van fabrikant Quooker. Langzamerhand is het product steeds bekender geworden. En de laatste jaren staat de kraan dankzij een aantal televisieprogramma’s nog meer in de belangstelling. Maar wat is de Quooker nu eigenlijk? En zijn er ook andere merken kokend water kranen? De kokend water kraan bestaat uit een roestvrijstalen reservoir met een verwarmingselement en een thermostaat. Het houdt een aantal liter water constant rond de 110 °C. Het water is opgeslagen in een reservoir in het keukenkastje en het gekookte water komt door een speciaal aangesloten kraan naar buiten. Het leidingwater gaat door een filter alvorens het naar buiten komt. De kranen bestaan als aparte kraan die naast de gewone kraan geplaatst moet worden, maar er zijn ook kokend water kranen op de markt die geïntegreerd zijn met een gewone kraan.

De voordelen

Wat zijn nu de belangrijkste voordelen van een kokend water kraan?

Je kunt met de kokend water kraan een snelle kop thee of oploskoffie of -soep maken. Maar ook bij het koken is de kraan te gebruiken. Je hebt meteen kokend water om groente, aardappelen, pasta of rijst te koken. Ook voor het blancheren van groente, ontvellen van tomaten en desinfecteren van bijvoorbeeld babyflesjes en spenen is de kraan te gebruiken.

Het grootste voordeel is dan ook tijdwinst en gemak: altijd direct kokend water tot je beschikking. Bijkomend voordeel is dat je niet meer teveel (of te weinig) water kookt. De hoeveelheid is met de kokend water kraan altijd afgepast. Het energieverbruik van een kokend water kraan is niet noemenswaardig hoger dan de beschikbare alternatieven (waterkoker, gasfornuis e.d.).

Wat vinden de gebruikers?

In een onderzoek onder gebruikers heeft de consumentenbond nagevraagd hoe tevreden zij waren over de Quooker. De conclusie luidt als volgt: 'de meeste van onze 250 respondenten zijn laaiend enthousiast over de Quooker. Natuurlijk zou de Quooker wat minder energie kunnen verbruiken en gaat er weleens iets kapot, maar de voordelen van de Quooker wegen zwaarder' (bron: consumentenbond)

Merken en prijzen

Quooker is het meest bekende merk. Zij zijn dan ook al het langst met dit product op de markt. Maar ook andere fabrikanten hebben de populariteit van de kokend water kraan onderkend en zij hebben alternatieven op de markt gebracht. Deze zijn over het algemeen iets goedkoper dan de Quooker. Grohe is een bekend merk van kranen. Zij hebben onder andere een mooie geïntegreerde kraan op de markt gebracht. Ook van Daalderop zijn mooie kranen op de markt.

De prijs van een kokend water kraan varieert per merk en per type. Gedacht moet worden aan bedragen tussen de 500 euro en 2.000 euro, nog los van eventuele installatie. Goedkoop is het dus niet!

Conclusie

De kokend water kraan is er van meerdere leveranciers. Quooker, Grohe en Daalderop zijn de bekendere merken. De kraan levert tijdwinst op doordat er permanent direct kokend water ter beschikking is. En dat wordt door de gebruikers als zeer prettig ervaren. Zij zijn dan ook over het algemeen erg tevreden over dit product. De prijzen van een kokend water kraan varieren tussen de 500 euro en 2.000 euro.

bronnen:

www.consumentenbond.nl/test/woning-huishouden/keuken/espresso-apparaten/quooker/quooker-kokend-water-uit-de-kraan/wat-is-de-quooker

www.consumentenbond.nl/test/woning-huishouden/keuken/espresso-apparaten/quooker/quooker-kokend-water-uit-de-kraan/testresultaat-Quooker


Reacties (0)

Reageer
Geen resultaten gevonden