De mooiste kinderkamer meubels en tips voor kinderkamer inrichting

Als klein kind droom je vaak al over de rest van je leven; een vrouw, een huis en een auto voor de deur waar je u tegen zegt. Dit is natuurlijk allemaal leuk en aardig, maar wat nou als dan toch dat kind wordt geboren waar je niet op had gerekend. Dan moet je je halve huis ombouwen om het kindvriendelijk te maken en een kinderkamer inrichten.

Babykamer inrichten

Een babykamer is meer een kamer voor u dan voor uw baby, u moet er immers de luiers verschonen en uw kind in slaap wiegen.

Meubels babykamer

Er moeten verschillende meubels in de babykamer komen te staan zodat u alles voor uw kind kwijt kunt. Zo moet er een kledingkast in de kamer komen te staan voor alle kleertjes die u alvast heeft ingekocht, een commode om de baby op te verschonen en om de spullen die hier voor nodig zijn op te kunnen bergen. Maar er moet natuurlijk ook een bedje in de kamer komen te staan, deze moet dan uiteraard voorzien zijn hoge zijkanten zodat de baby er niet uit kan kruipen. Ook is het voor uzelf prettig als er een gemakkelijke stoel in de kamer staat zodat u daar gebruik van kunt maken als u uw kind in slaap wilt wiegen.

Babykamer meubels zelf bouwen

Een nadeel aan de babykamer is wel dat het maar een relatief korte tijd meegaat. Kijk bijvoorbeeld naar het ledikant (bed) of naar de commode die in de kamer staan. Juist omdat deze meubelen niet lang mee gaan in de babykamer is het bij sommige van deze meubelen mogelijk om ze later om te bouwen. Zo is een ledikant nog wel om te bouwen in iets wat op een bank lijkt en kun je van enkele commode later een kastje maken. Zo blijven deze meubels praktisch al heeft u ze niet meer nodig voor uw baby.

Gebruik van kleuren op de babykamer

Naast het meubilair op de kinderkamer is het ook belangrijk wat u met de kleuren van de kamer doet. Welke kleur worden de wanden? En welke kleuren gaan de meubelen hebben? Een keuze van kleuren is zeker iets om goed over na te denken omdat een baby nou eenmaal goed tot rust komt in een kamer die relatief licht gekleurd is. Ook is het belangrijk dat er niet teveel verschillende kleuren in de kamer zitten omdat dit veel te druk is voor uw kind.

Kinderkamer inrichten

Zodra uw kind dan de babykamer is ontgroeid, komt de periode dat uw kind naar de kinderopvang gaat en de (kleuter)school. Uw kind wil dan vaak met andere kinderen gaan spelen op zijn eigen kamer. Om te voorkomen dat uw kind hard kan vallen op de vloer is tapijt een goed idee, deze worden tegenwoordig gemaakt met een vuilwerende laag dus het schoonhouden moet ook geen probleem zijn. Zorg ook voor voldoende opbergruimte voor het speelgoed van uw kinderen.

Wilt u een stoere kinderkamer voor uw kind maken? Dit kan door de kamer bijvoorbeeld te behangen met een thema en dit thema doorvoeren in de rest van de kamer. Wil je bijvoorbeeld een thema met piraten; dan kun je de muren behangen met een piratenprintje en kast of een bed aanschaffen in de vorm van een piraten schip.

Shops voor babykamer en kinderkamer

http://www.kinderkamer-meubels.nl/Tips_voor_inrichting_jongenskamer@@inrichting tienerkamer

Tip voor babykamer en kinderkamer

Maar wat belangrijk is in zowel een kinderkamer als in de babykamer is goede verlichting. Want u wilt wel goed kunnen zien wat uw kind allemaal doet als het donker wordt. Ook is het aan te raden om de stopcontacten goed af te dekken zodat uw kinderen daar niet met de vingers aan kunnen zitten.

Meer ideeën over het inrichten van kinderkamers

http://www.inrichting-kinderkamer.com/Hoe_kan_ik_een_babykamer_voor_jongens_leuk_inrichten @@Babykamer jongens


Reacties (0)

Reageer
Geen resultaten gevonden