Verhuizen met hulp van verhuizers

Inleiding

Er wordt wat af verhuisd in Nederland. De één blijft in zijn eigen dorp of stad, terwijl een ander naar een andere gemeente gaat verhuizen. Maar het maakt niet uit waar je naar toe gaat verhuizen, het brengt altijd een hoop werk met zich mee. Denk bijvoorbeeld aan alles wat je moet regelen. Maar ook het verhuizen zelf is een hoop werk. Je moet al je spullen inpakken en van je oude huis naar je nieuwe huis verhuizen. Je kan ervoor kiezen om te verhuizen met behulp van vrienden en familie. Maar je kan ook verhuizen met hulp van een verhuizer. Wat moet je weten als je wilt verhuizen met hulp van een verhuizer en waar moet je op letten?

Verhuizen met hulp van verhuizers

Er zitten veel voordelen aan om te verhuizen met hulp van verhuizers. Het is hun vak, dus je mag verwachten dat ze ervaring in het verhuizen hebben en dit goed doen. De verhuizers weten bijvoorbeeld het beste hoe ze met je verhuisdozen om moeten gaan en ze hebben ervaring met zware meubels. Een verhuizer heeft al het juiste verhuismateriaal bij de hand. Denk aan de goede maat verhuiswagen en misschien wel een verhuislift. Ook zijn je spullen verzekerd als je je laat verhuizen door verhuizers. Mocht er wat mis gaan tijdens het transport, dan is de verhuizer hiervoor aansprakelijk.

  • Scheelt in de tijd
  • Ervaring in het verhuizen
  • Juiste verhuiswagen en eventueel verhuislift
  • Verzekering

Het nadeel van verhuizen met behulp van verhuizers is de prijs. Wanneer je gaat verhuizen met hulp van vrienden en familie, dan ben je goedkoper uit. Toch zijn verhuizers niet onbetaalbaar. Je kan bijvoorbeeld een verhuisofferte bij verschillende verhuizers aanvragen. Op die manier krijg je een schatting van de kosten en kan je de goedkoopste verhuizer uitkiezen.

Verhuisofferte

Er zijn veel verhuizers te vinden. Door de goedkoopste verhuizer te kiezen, kan je aardig wat geld besparen. Als je wilt gaan verhuizen, dan kan je het beste verschillende verhuisoffertes van verhuizers opvragen. De meeste verhuizers hebben een internet site, zodat je de verhuisofferte makkelijk online kan invullen.

Er worden bij een verhuisofferte verschillende vragen gesteld zoals:

  • De oppervlakte van het huis
  • Welke (grote) meubels er verhuisd moeten worden.
  • Bijzondere dingen die verhuisd moeten worden, zoals fietsen en huisdieren.

Aan de hand van deze vragen kan een verhuizer inschatten wat hij ongeveer nodig heeft om jou te verhuizen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de tijd, de grootte van de vrachtwagen en of er een verhuislift nodig is. Aan de hand van een online verhuisofferte kan er een voorlopig bedrag worden vast gesteld, maar voor het definitieve bedrag zullen de meeste verhuizers willen langskomen om te checken wat er echt allemaal verhuisd moet worden.

Betrouwbare verhuizers

Wanneer je wilt verhuizen met behulp van verhuizers, dan is het verstandig om na te gaan of een verhuizer betrouwbaar is. Het zijn tenslotte wel jouw spullen die je wilt verhuizen. Wil je echt een betrouwbare verhuizer, ga dan na of het een erkende verhuizer is. Erkende verhuizers hebben bepaalde afspraken en garanties waar ze zich aan moeten houden. Je inboedel is bijvoorbeeld verzekerd en alles gaat volgens de regels en afspraken. Op die manier kan je zonder zorgen verhuizen.

Conclusie

Het heeft veel voordelen om je te laten verhuizen door verhuizers. De verhuizers nemen je een stuk extra werk uit handen. Ze zorgen ervoor dat je spullen veilig en in dezelfde staat dat ze waren van je oude huis in je nieuwe huis terecht komen. Als je gaat verhuizen met behulp van verhuizers hoef je niet zelf met je spullen te sjouwen. Het is wel duurder om je te laten verhuizen in plaats van het zelf te doen. Maar door de juiste verhuizer te kiezen, hoeft het niet heel duur te zijn. Door verschillende verhuis offertes aan te vragen, kan je zien bij welke verhuizer je het beste uit bent. Let er wel op dat je een betrouwbare verhuizer uitkiest.