Koffiemachine - de beste koffiemachines voor op kantoor

Koffiemachines

Met een koffiemachine heb je altijd en snel verse koffie. Bij sommige koffiemachines kun je zelfs per kopje kiezen uit een scala aan soorten koffie: wordt het een dubbele espresso of een Latte Macchiato?

Grofweg kunnen we onderscheid maken tussen twee soorten koffiemachines: de koffiemachine die koffie zet van versgemalen bonen en een koffiemachine die gevriesdroogde koffie gebruikt. Welke type koffiemachine voor jouw kantoor geschikt is, hangt af van een aantal specifieke wensen die je aan het gebruik van een koffiemachine stelt. Vind je het bijvoorbeeld belangrijk veel verschillende soorten koffie te zetten, of moet je snel een hele kan in één keer kunnen zetten, ga zo maar door. De voor- en nadelen van beide type koffiemachines zal hieronder worden besproken.

Koffiemachines : gevriesdroogde koffie

De meeste koffiemachines die gebruikt worden maken gebruik van gevriesdroogde koffie. Het grootste voordeel van zo'n koffiemachine is dat je binnen een paar seconden een kopje verse koffie hebt. Sommige koffiemachines hebben al genoeg aan drie seconden per kopje! Dit is handig als je klanten een kopje koffie wilt aanbieden als ze bijvoorbeeld een paar minuten moeten wachten.

Nog een voordeel is dat je met dit type koffiemachines ook de mogelijkheid hebt om gemakkelijk een hele kan, of meerdere kannen koffie te vullen. Dit is handig voor bijvoorbeeld vergaderingen of congressen. Of als je er gewoon van houdt om 's morgens je eigen koffiekan te vullen voor op je bureau.

Hoewel de meeste koffiemachines voor gevriesdroogde koffie de mogelijkheid biedt om twee (of meer) soorten koffie aan te bieden, blijft de keuze beperkt. Wel wordt de keuze aangeboden om direct melk en/of suiker mee te mengen, zodat er een kant-en-klaar kopje koffie uit de koffiemachine komt.

Een bekende leverancier van deze koffiemachines is Douwe Egberts. Heb je interesse in een koffiemachine voor gevriesdroogde koffie? Kijk dan eens naar de Douwe Egberts Necta, of de Douwe Egberts Bravilor.

Koffiemachines : versgemalen bonen

Koffieliefhebbers willen niet anders: een kopje koffie van versgemalen bonen. Gelukkig zijn hier de laatste jaren uitstekende koffiemachines voor ontwikkeld, zodat je óók op kantoor kunt genieten van een uitstekend kopje koffie. Met een koffiemachine die de bonen vers maalt, schenkt u net zulke koffie als in een restaurant of café. Dit is natuurlijk heerlijk voor uzelf, maar het kan ook nét een stuk extra kwaliteit uitstralen naar uw klanten of zakenrelaties. Weeg zulke zaken mee bij de aanschaf van een koffiemachine.

Jura is een bekende producent van koffiemachines. Ook als je opziet naar het onderhouden en schoonmaken van een koffiemachine zijn er goede oplossingen. Zo biedt Jura ook volautomatische koffiemachines die zo geprogammeerd zijn dat de koffiemachine op gezette tijden zichzelf reinigt en ontkalkt. Ook kunnen sommige modellen aangesloten worden op de waterleiding, zodat je niet telkens het water hoeft bij te vullen.

Houd er rekening mee dat zulke koffiemachines minder geschikt zijn om een kan koffie te vullen. Maar de meeste gasten wachten graag iets langer voor een heerlijk vers kopje koffie van versgemalen bonen.

Koffiemachines : conclusie

Welke koffiemachine voor jouw kantoor geschikt is hangt af van de specifieke eisen die je eraan stelt. Laat je daarom goed voorlichten. Veel leveranciers bieden de mogelijkheid aan een koffiemachine een periode op proef te plaatsen. Dit is de beste manier om te ontdekken of een koffiemachine aan alle wensen van de organisatie voldoet.