Uitspraken en adviezen voor bankiers

Uitspraken en adviezen voor bankiers: inleiding

Geld is als mest. Is het heilzaam of stinkt het als de pest?

Hieronder vindt u een lijst met:

  • uitspraken,
  • tips,
  • goede raad en
  • adviezen

voor en over investeerders, bankiers en bankmedewerkers.

Deze uitspraken, tips, goede raad en adviezen voor en over investeerders, bankiers en bankmedewerkers zijn door verschillende grootheden in het verleden en heden gegeven.

Uitspraken en adviezen voor bankiers: definities

Woord Definitie
Bank (geld, geldschepping) Een bank is een dienstverlenende onderneming op financieel gebied. De laatste jaren heeft er branchevervaging plaatsgevonden. Ze doen veel meer dan alleen financiële zaken. Sommige banken zijn complete reisbureaus, andere bieden een uitgebreid verzekeringspakket aan.
Bankier Hoofd of eigenaar van een bank;(bij uitbr.)bank die iemands gelden beheert. Ook medewerkers in de bankwezen worden regelmatig 'een bankier' genoemd.

Uitspraken en adviezen voor bankiers: activiteiten van banken

Banken houden zich bezig met het verzorgen van betalingsverkeer voor hun klanten, de handel in vreemde valuta, het voor ondernemingen en overheden plaatsen van emissies van obligaties en aandelen, met de handel in effecten voor eigen rekening, met vermogensbeheer voor derden, met het bewaren van effecten voor derden, en met het afhandelen van financiële transacties op de beurs. Banken zijn actief op zowel de geldmarkt als de kapitaalmarkt.

Soort bank Activiteiten van de bank
Centrale bank De Centrale bank in een land (of de Europese Centrale Bank in het euro-gebied) speelt een belangrijke rol in de monetaire politiek. De Centrale Bank heeft tot doel het binnen de perken houden van de inflatie en het beheren van de totale hoeveelheid geld op de markt.
Private bank De Private bank is een bank voor vermogenden. Bij de meeste van deze banken geldt dat pas een rekening kan worden geopend wanneer er een minimumbedrag (vaak vanaf 100.000 euro) gestort wordt.
Zakenbank De zakenbanken, met andere woorden, investeringsbanken, voeren voor bedrijven de plaatsing van aandelen en obligaties op een effectenbeurs uit. Ze spelen ook een actieve rol in het fuseren en in het opsplitsen van bedrijven.
Offshore bank Een Offshore Bank is een bank die kantoor houdt op een plek waar de belastingdruk en / of de regeldruk het laagst is.
Commercial bank Commercial bank was vroeger de term die gebruikt werd om een gewone bank te onderscheiden van een zakenbank. Tegenwoordig is dat onderscheid niet meer van belang, zakenbanken en retail-banken kunnen in één concern verenigd zijn.

Uitspraken en adviezen voor bankiers: de uitspraken en adviezen

Niemand ging ooit bankroet door 'Goedemorgen' te zeggen tegen anderen. (Winston Groom)

Vertrouw nooit iemand die zegt: 'Op mij kan je vertrouwen. (Blaze Starr)

Nooit zeggen: 'Ik heb geen geld.' Je moet altijd zeggen: 'Daar kan ik op het ogenblik het geld nog niet voor vrij maken.' (gerard Reve)

De grootste kwaliteit van een bankier is durven neen te zeggen. Dat is de helft van de stiel (beroep). (Maurits Wollecamp)

Er is nooit tijd om het goed te doen, maar er is altijd tijd om het opnieuw te doen. (John K. Meskimen)

Woorden zijn woorden, verklaringen zijn verklaringen en beloften zijn beloften. Alleen prestatie is de werkelijkheid. (Harold Geneen)

Als zaken goed gaan, is er niemand die daar aandacht voor heeft. (Martha Zimmermann)

Het probleem met het winst systeem is dat het altijd al voor veel mensen erg verliesgevend is geweest. (E. B. White)

Daar waar grote geldsommen aan te pas komen is het raadzaam niemand te vertrouwen. (Agatha Christie)

Wie niet rijk is, moet slim zijn. (Hugo Claus)

De gemakkelijkste manier om geld te verdienen is ophouden het te verliezen. (Paul Rubin)

Vertrouw nooit een blote bankbediende. (Hans Ferree)

De eerste regel van een verstandig financieel beleid is het bewaren van een appeltje voor de dorst. De tweede is het onderscheid maken tussen trek hebben in een verfrissing en vergaan van de dorst. (Peter Darbo)

Geld is als mest. Als je het goed verspreid, is het zeer heilzaam. Als je het op één hoop legt, stinkt het als de pest. (Clint Murchison Jr.)

Wanneer iemand zegt dat het niet om het geld gaat maar om het principe gaat, dan gaat het om het geld. (Kin Hubbard)

Een gram imago is een pond prestatie waard. (Laurence J. Peter)

Andermans fout is een voorzichtige raad voor jou! (Anoniem)

Streven naar succes zonder hard te werken is trachten te oogsten waar je niet hebt gezaaid. (David Billy)

Begin met succes hebben: Er zullen altijd wel idioten te vinden zijn die je talent toedichten. (Edouard Pailleron)

Er is maar één manier om eerlijk rijk te worden: 'Rijk wordt je niet door het geld dat je verdient maar door het geld dat je niet uitgeeft!'

Ga terug naar de hoofdpagina

Gerelateerde artikelen over: uitspraken en adviezen