Opleiding tot schoonheidsspecialiste en styliste vullen elkaar goed aan

Een opleiding tot schoonheidsspecialiste

Een schoonheidsspecialiste is iemand die veel van huidverzorging en make-up af weet. De naam zegt het eigenlijk al, een specialiste in schoonheid.

Als je het leuk vindt om met mensen om te gaan, als je veel geduld hebt en als je alles wat maar met zalfjes te maken heeft leuk vindt, dan is de opleiding tot schoonheidsspecialiste misschien wel iets voor jou.

De opleiding tot schoonheidsspecialiste wordt op meerdere plaatsen gegeven, mits je de opleiding voltijd doet. Als je de opleiding deeltijd wilt doen, moet je naar de grote steden in de Randstad.

Inhoud opleiding schoonheidsspecialiste

Als je de opleiding tot schoonheidsspecialiste gaat doen, dan leer je alles over de huid van dames en heren. Voornamelijk over het gezicht, de hals en het decolleté. Je leert over verschillende aandoeningen van de huid en natuurlijk vooral wat je er aan kan doen om het beter te maken. Je leert wat voor soort huidtypen en er zijn en bij de opleiding tot schoonheidsspecialiste leer je natuurlijk ook hoe je al die verschillende huidtypen optimaal kan houden.

Daarnaast leer je tijdens je opleiding hoe je als schoonheidsspecialiste bepaalde behandelingen moet doen. Hierbij kan je denken aan:

  • gezichtmassage,
  • harsen,
  • waxen en
  • epileren.

Tijdens je opleiding leer je ook veel over hygiëne, want dat is immers erg belangrijk als je schoonheidsspecialiste bent. Lijkt het jou leuk om schoonheidsspecialiste te worden? De opleiding duurt ongeveer drie jaar. Je moet tijdens je opleiding ook stage lopen bij een schoonheidssalon, om ervaring op te doen.

Opleiding Styliste

Als jij een daarna ook een opleiding tot styliste wilt doen, dan is het belangrijk dat je eerst precies weet wat het werk van een styliste eigenlijk inhoudt.

Een styliste is iemand die andere mensen helpt met het uitzoeken van:

  • kleding,
  • tassen
  • Schoenen,
  • overige accessoires
  • enzovoort.

Een styliste geeft tips, adviezen en koopt bijna alles voor een klant. Vaak zijn klanten van stylisten bekenden van televisie of van radio, of mensen die veel geld hebben en zelf niet van winkelen houden.

Tijdens je opleiding tot styliste leer je de belangrijke dingen. Ieder mens is anders en ieder lichaam is anders. Hoe lijkt iemand langer, hoe lijkt iemand slanker, hoe lijkt iemand kleiner en hoe lijkt iemand voller? Hoe leg je de nadruk op de mooie aspecten van een persoon?

Wat doet een styliste precies?

Tijdens je opleiding tot styliste leer je exact wat je moet doen. Je leert om te communiceren met je klanten en je leert hoe je mensen moet inschatten. Verder leer je hoe je met winkelpersoneel om te gaan. Als styliste ben je veel bij winkels te vinden. Je moet veel shoppen en vaak moet je dingen lenen van winkels. Hoe je dit voor elkaar krijgt, leer je tijdens je opleiding als styliste. Verder leer je ook een beetje over administratie, je moet immers weten wat de wetgeving is bij het retourneren van artikelen enzovoort. Een opleiding voor styliste is leuk, erg interessant en ook wel spannend. Het is niet moeilijk om werk te vinden als je eenmaal je opleiding hebt afgerond. Er is steeds meer vraag naar stylisten.