Wat is Pink Ribbon

Inleiding

In deze tijd is er steeds meer zichtbare aandacht voor de strijd tegen bepaalde ziektes zoals bijvoorbeeld kanker. Denk maar aan het gele armbandje van de Amerikaanse wielrenner Lance Armstrong. Bekende en minder bekende mensen proberen hiermee zaken zoals kanker onder de aandacht van mensen te brengen en hiermee ook vaak via merchandise geld op te brengen voor onderzoek om deze ziektes te lijf te gaan. Zo ook Pink Ribbon, die we kennen van de roze strikjes. Deze organisatie strijdt tegen borstkanker. Waar Pink Ribbon vandaan komt en wat zij zoals doen wordt hieronder uiteengezet.

Pink_Ribbon.jpg

Geschiedenis Pink Ribbon

In 2003 is de stichting Pink Ribbon opgericht door de Borstkanker Vereniging Nederland. Deze vereniging (BVN) bestond al eerder en wilde door middel van het oprichten van Pink Ribbon meer aandacht vragen voor borstkanker. In 2002 hebben de vrouwen van de The American Womens Club The Hague hiervoor geld en fondsen geworven. Het roze strikje is ontworpen door Evelyn H. Lauder (van het gelijknamige cosmeticabedrijf) in 1992 en is nu een internationaal symbool voor de strijd tegen borstkanker. In het Engels betekent Pink Ribbon dan ook; roze strikje! Sinds 2007 is Pink Ribbon een eigen stichting en werken zij niet meer onder de naam van de BVN.

Wat doet Pink Ribbon

Het hoofddoel van de stichting is het inzamelen van zoveel mogelijk geld om de strijd tegen borstkanker mogelijk te maken. Over wat borstkanker is en betekent kun je kijken op de volgende Leerwiki pagina: Alles over borstkanker Met het ingezamelde geld wordt onder andere het volgende gedaan:

  • Er wordt voorlichting gegeven over borstkanker om mensen zoveel mogelijk bewust te maken van de risico's, symptomen etc. Dit om de ziekte bij zo veel mogelijk mensen te kunnen onder de aandacht te brengen. Mensen leren onder andere hoe ze zelf onderzoek kunnen doen om mogelijke knobbeltjes bij zichzelf te kunnen onderkennen maar er wordt tevens uitgelegd hoe je zo gezond mogelijk kan leven. Ook wordt er aandacht aan de ziekte gegeven via reclame, merchandise en dergelijke.
  • Projecten worden gesteund die de zorg en situatie voor borstkankerpati├źnten ter harte neemt en verbetert.
  • Financieel wordt er steun gegeven aan wetenschappelijk onderzoek, zodat artsen en onderzoekers er achter kunnen komen hoe de ziekte snel te diagnosticeren is.

Geld inzamelen

Pink Ribbon genereert op een aantal manieren het inkomen. Zo zijn er een aantal fondsen en bedrijven (maar ook particulieren) die op een reguliere basis geld overmaken of bijvoorbeeld een evenement organiseren en hierbij geld ophalen voor dit goede doel. Daarnaast wordt de opbrengst van de verkoop van bepaalde merchandise ook gedoneerd aan de stichting. Zo is er een Pink Ribbon magazine, de geluksarmband van Pink Ribbon , Samsung heeft zelfs een Pink Ribbon mobiele telefoon uitgebracht, sieraden en andere produkten. Je kunt als particulier (vriend(in) van Pink Ribbon) ook gewoon je gift overmaken en donateur worden.

Links

http://www.pinkribbon.nl/

Steun Pink Ribbon

Pink Ribbon is geen pati├źntenorganisatie, daarvoor kun je terecht bij de BVN. Door de aanschaf van allerlei artikelen (zie link) kun je je bijdrage geven aan de stichting. Je kunt ook gewoon geld storten. Oktober is de maand dat er extra aandacht wordt gegeven aan borstkanker. Op de leerwiki Waarom verdient Pink Ribbon massaal onze steun wordt nog meer uitgelegd waarom het belangrijk is om hen te steunen!

Reacties (0)

Reageer
Geen resultaten gevonden