Waarom is een touchscreen handig op mobiele telefoons met navigatiesoftware zoals de Nokia N97 en Samsung Jet S8000

Een touchscreen is een aanraakscherm, waarmee je rechtstreeks via het venster of de monitor kan communiceren met jouw computer, laptop of mobiele telefoon. Door het gebruik van een touchscreen heb je feitelijk geen muis meer nodig.

Mobiele telefoons met touchscreen

Steeds meer verschillende fabrikanten van mobiele telefoons komen op de markt met mobiele telefoons waarin touchscreens zijn verwerkt. Elke fabrikant zegt dat zijn mobiele telefoon met touch screen het beste toestel is. Bovendien verschillen de toestellen onderling nogal. Hierdoor is het lastig de mobiele telefoons onderling te vergelijken. Daarom leek het mij verstandig om mij te beperken tot toestellen waarop navigatiesoftware geïnstalleerd kan worden, zoals de Nokia N97 en de Samsung Jet S8000.

Navigatie in soorten en maten

Er zijn verschillende aanbieders van navigatie software voor mobiele telefoons.
  • McGuider werkt goed op de N97. (McGuider is overigens sinds oktober 2009 geen onderdeel meer van Teleatlas. Teleatlas werkt nu met Sygic mobile maps).
  • TomTom is een hele bekende aanbieder en deze navigatiesoftware is minder geschikt voor de N97.
  • Route66: De navigatie software van Route66 werkt prima op de Samsung Jet.

Routeplanners vs navigatie software.

Google maps is geen navigatie systeem, maar een routeplanner. Erg handig op je mobiele telefoon, want met Google maps kan je makkelijk een route berekenen van jouw huidige locatie naar een nieuwe locatie.

Google Latitude is geen routeplanner en ook geen navigatie systeem, maar een systeem waarmee jij jouw positie kan doorgeven. Met Google Latitude kan je makkelijk aan je vrienden en familie laten weten waar je bent. Jouw mobiele telefoon zal jouw positie doorgeven. Handig!

Gebruiksgemak door touchscreen

Boven genoemde telefoons en software kan je makkelijk gebruiken met een touchscreen. Hieronder staat uitgelegd waarom het touchscreen extra gebruiksgemak biedt.

  • Makkelijk inzoomen en uitzoomen. Met je duim en wijsvinger kan je aangegeven of de kaart in meer of minder detail weergegeven moet worden.
  • Makkelijk je startpunt en eindpunt verslepen. Je startpunt en eindpunt worden veelal in verschillende kleuren weergegeven. Stel dat je startpunt met een blauwe kleur wordt aangegeven en je eindpunt met groen. Je kan je eindpunt makkelijk verslepen naar een nieuwe bestemming, zonder dat je een nieuw adres hoeft in te typen.
  • Makkelijk een tussenstop invoegen. Wil je een extra tussenstop maken? Geen probleem. Dit nieuwe tussenstop het niet ‘op de route’ te liggen.
  • Makkelijk een Point-Of-Interest aanwijzen. Wil je naar een bijzonder locatie (Engels: Point Of Interest)? Denk bijvoorbeeld aan een Schouwburg of een tankstation. Deze worden veelal aangegeven met een icoontje Bijzonder Locatie.

Tips

Hier uw tip? Wij plaatsen uw tips graag!

Tip 1: De touch pen

Een touchpen kan handig zijn bij het aanwijzen van objecten die kleiner zijn dan een vingertop. Denk bijvoorbeeld aan de letters op een toetsenbord. Mocht je de bijgeleverde touchpen kwijt zijn geraakt, vraag dan gerust bij de fabrikant of leverancier een nieuwe touch pen aan. Mijn touch pen was onbruikbaar geraakt. Deze touchpen heb ik terug gestuurd naar Samsuang. Samsung heeft uit coulance gratis een nieuwe touchpen gestuurd. Daartoe was Samsung niet verplicht. Super service van Samsung!

Tip 2: Bijzonder lokaties toevoegen

Het is mogelijk zelf een bijzondere lokatie toe te voegen. Denk bijvoorbeeld aan de school van je kinderen als Bijzondere Lokatie.