De voordelen van touchscreen op mijn laptop pc en mp3

De computer is niet meer weg te denken in deze moderne tijden. Waar het begon als een grote supercomputer die bij u de woonkamer zou verslinden, werden de computers steeds compacter en uiteindelijk werden er laptops gebouwd. Maar waar vroeger randapparatuur nodig was voor de computer is dat ook niet meer altijd nodig dankzij de touchscreen.

Wat is een touchscreen?

Zoals de Engelse term al doet vermoeden is een touchscreen plat gezegd een aanraakscherm. Dit betekent dus dat u geen toetsenbord of muis meer nodig bent omdat dit in het scherm zit ingebouwd. In plaats van een muis kunt u gewoon op het scherm tikken en in plaats van het toetsenbord beschikken touchscreens over een toetsenbord applicatie waarbij het toetsenbord op het scherm verschijnt.

Voordelen van een touchscreen

Waarom zou u een touchscreen aan willen schaffen? Ten eerste bent u bij een touchscreen geen randapparatuur als een toetsenbord of een muis nodig, dit scheelt voor u in ruimte. Ten tweede is het zo dat een touchscreen de mogelijkheid biedt om alle knoppen aan kunt sturen met eenzelfde oppervlakte. Laptops met touchscreen komen veelal met een draaibaar scherm, deze laptops hebben vaak ook een toetsenbord en zien eruit als een gewone laptop maar het beeldscherm kan dan dus worden gedraaid. Deze techniek is vooral handig als u bij een handeling geen toetsenbord nodig bent, bij bijvoorbeeld een presentatie tegenover een enkele klant.

Wanneer is een Touchscreen echt handig

Maar een touchscreen is vooral handig bij handhelds, apparaten die u in uw hand kunt houden. Deze technologie wordt dus niet alleen gebruikt bij laptops, maar ook bij pda’s, telefoons, navigatiesystemen en mp3-spelers. De techniek is voor deze kleine machines vooral handig omdat het moeilijk is om hierbij een toetsenbord te maken omdat ze zo klein zijn.

Touchscreen pda’s

Touchscreen pda’s worden veel gebruikt in de horeca om bestellingen van klanten op te nemen. Dus pen en papier is dan niet meer nodig, u bespaart dus kosten en u helpt het milieu. Een ander voordeel van een pda ten opzichte van pen en papier is dat een pda in direct verbinding met de keuken of bar staat waardoor een bestelling sneller wordt opgenomen. Bij een navigatiesysteem is het ook logisch dat er een http://www.touchscreenportal.nl/Ipad_importeren@@ipad importeren wordt gebruikt, omdat je een route snel en makkelijk moet kunnen invoeren. Je hebt dan dus geen behoefte aan een toetsenbord of een muis.