De Nokia N8 gaat de concurrentie aan met iPhone

Inleiding

De iPhone van Apple is een van de meest succesvolle productlanceringen uit de afgelopen jaren. Het design van het apparaat, gecombineerd met het gebruikersgemak, de functionaliteit en het image: je moet er gewoon een hebben. Een fenomeen dat door de concurrenten met lede ogen wordt aangezien. Nokia haalt alles uit de kast om een product neer te zetten dat net zo succesvol zal worden als de iPhone. Of het gaat lukken is nog maar de vraag, maar aan Nokia zal het niet liggen.

De Nokia N8 productlancering

De Nokia N8 moet het nieuwe topmodel van de Finse GSM fabrikant worden. Op 27 april 2010 werd de mobiele telefoon officieel gepresenteerd. De daadwerkelijke productlancering zal plaatsvinden op 14 september 2010 tijdens de Nokia World Expo in Londen. Voor de promotie van de Nokia N8 heeft het bedrijf zelfs aangegeven dat de oud-Baywatch ster Pamela Anderson zal worden ingezet. De rondborstige ster zal in een korte film gaan spelen welke volledig met de nieuwe smartphone wordt gefilmd.

Review van de Nokia N8

Het nieuwe vlaggenschip van Nokia gaat de concurrentiestrijd aan met de smartphones als de iPhone en diverse Android-toestellen. Het nieuwe besturingssysteem Symbian^3 vervangt hierbij de verouderde Symbian versie waar de huidige smartphones van Nokia nog op draaien.

Qua design komt de Nokia zeker in de buurt van de iPhone. Het toestel ziet er fantastisch uit en is verkrijgbaar in diverse kleuren. Nokia wil zelf met name het onderscheid met de concurrentie maken op de onderstaande punten. Zie voor uitgebreidere productinformatie de officiële website www.nokia.nl.

  1. Filmen met de Nokia N8 in HD kwaliteit en foto’s nemen van 12 megapixels. Nokia heeft als doelstelling om met haar GSM toestellen de stand-alone digitale camera’s te vervangen. Door de N8 uit te rusten met een 12 megapixelsensor (!) en een Carl Zeiss-lens staat het apparaat garant voor fantastische beelden. Daarnaast kan er op HD kwaliteit met het toestel gefilmd worden en is er een zogenaamde Xenon-flash voor als het licht niet optimaal is.
  2. Aansluiten op een home theatre. De Nokia N8 beschikt over een HDMI-aansluiting, zodat je al je foto's, video's en muziek op compatibele tv-toestellen en projectoren kunt afspelen. Allemaal in een verbluffende high-definition digitale 720p-resolutie. Voor zover bekend is dit het eerste toestel in de wereld dat over deze mogelijkheid beschikt.
  3. Downloadmogelijkheid van duizenden applicaties. De App’s van iPhone zijn alom bekend. Nokia stelt daar een enorme hoeveelheid applicaties uit de zogenaamde Ovi Store tegenover.
  4. Gratis navigatie. Een fantastische toevoeging aan de vele toestellen van Nokia. Met deze zet heeft Nokia echt wel een voorsprong genomen op de andere telefoonaanbieders. Gesproken navigatie voor meer dan 70 landen wereldwijd. Helemaal gratis.
  5. Vijftig uur afspeeltijd van muziek. Een enorm goede batterijduur en zeer goede functionaliteit voor het opzoeken en afspelen van je favoriete muziek.

Conclusie

Al met al kan gesteld worden dat Nokia werkelijk alles uit de kast haalt om in de enigszins verloren slag om de smartphones weer aan te haken. Aan het product zal het in elk geval niet liggen!

Nog meer lezen over de Nokia N8: kijk dan ook nog op www.n8nokia.nl

Nog een leuk artikel over de nieuwste productgadget: De eerste iPad ervaringen en indrukken

Lees in dit verband ook: Gebruikerservaring met Live Services op navigatiesysteem