De leukste (gratis) iPod Touch en iPhone apps!

Inleiding

Nu ik een tijdje een iTouch (iPod Touch afkorting) heb, en wat apps heb gedownload, heb ik een lijstje gemaakt met de leukste apps in de App store. De apps in dit lijstje zijn niet handig, maar gewoon puur voor de fun. Bij elke app plaats ik ook steeds een ratingsysteem, namelijk:

Bruikbaarheid: Wat betekent hoe handig het is en of je het vaak gaat gebruiken

Humor/Fun: Is het grappig en leuk?

Ondersteuning/Onderhoud: Komen er regelmatig nieuwe versies of uitbreidingen?

Dit rate ik dan op een schaal van 10!

Mijn lijstje met leukste gratis apps, begint met:

iBeer

Toen ik dit filpje op YouTube voor het eerst zag, dacht ik dat het gewoon een grapje was. Fout. Het is een écht werkende app, die bier in een glas nabootst. Als je bijvoorbeeld een slok wilt nemen van je biertje, werkt dat net zo als in het echt. De accelerometer (die beweging detecteert als je je iPod draait of kantelt) kantelt dan zegmaar het bier met je mee, zodat het net lijkt of het in een gewoon glas zit. Verder zitten er soorten bier in en kun je de hoeveelheid schuim instellen. Ook kan je bijvoorbeeld schudden met je iPod en dan komt er natuurlijk meer schuim.

Bruikbaarheid: 1

Humor/Fun: 8

Ondersteuning/Onderhoud: 8 (regelmatig updates)

Tap Tap Revenge

Een soort Guitar Hero voor de iPod. Voor het geval wat u niet weet wat het principe is van Guitar Hero leg ik dit even uit. Bij de oorspronkelijke Guitar Hero kwamen er op de notenbalk allemaal noten naar beneden gescrolled, waarna je op het goede moment de goede knop moet aandrukken. Bij Tap Tap Revenge moet dit ook, maar is dit wat meer stylish gedaan, zodat het er wat beter uitziet. Ook zit er bijna geen rock meer in, maar ook gewoon andere genre's. Fijn is ook dat er elke week wel weer nieuwe (gratis) nummers te downloaden zijn (dit kost enkele seconden om te downloaden).

Bruikbaarheid: 5

Humor/Fun: 7

Ondersteuning/Onderhoud: 9

Scribble

Een programma waarmee je kan tekenen en dit dan kan opslaan (maar je kan bijvoorbeeld ook gewoon memo's opslaan). Het is natuurlijk handig, maar je kan er ook gewoon een poppetje, gezichtje of iets anders mee maken. Het is (vind ik dan) de beste drawing-app omdat hij alles heel secuur en netjes registreert, ook als je maar heel lichtjes beweegt.

Bruikbaarheid: 7

Humor/Fun: 6

Ondersteuning/Onderhoud: 4

LightSaber

Star Wars, wie kent het niet? Zou het niet leuk zijn om je iPod te gebruiken als lightsaber? Inderdaad, en daarom is er nu de applicatie LightSaber! Deze app maakt ook gebruik van de accelerometer, en dus als je je iPod in je handen heb en er mee zwiept hoor je het herkenbare zwaai geluidje. Op je scherm wordt ondertussen een soort close up van een deel van het laserzwaard, waardoor het nog echter lijkt.

Bruikbaarheid: 1

Humor/Fun: 9

Ondersteuning/Onderhoud: 4 (heel af en toe een update)

Aurora fein

Een puzzelspel met enorm veel mogelijkheden en opties (kan me bijna niet voorstellen dat dit gratis is). De bedoeling in dit spelletje is om 3 blokjes naast elkaar te krijgen door je iPod te draaien, zodat het hele scherm meedraait en er blokjes die eerst rechts lagen nu links liggen, doordat het beeld draait.

Bruikbaarheid: 1

Humor/Fun: 8

Ondersteuning/Onderhoud: 8,5 (niet echt ondersteuning, maar die 8,5 voor het feit dat dit echt helemaal gratis is)

MazeFinger

Misschien herkenbaar maar toch leuk. Hierbij is het de bedoeling dat je een pad aflegt met een balletje (dat je door middel van je vinger bestuurd). Dus van het begin naar het eind met een pad in allerlei vormen en obstakels. Erg leuk om te doen als je een keer niks te doen heb, of gewoon voor de fun natuurlijk!

Bruikbaarheid: 5,5 (gewoon leuk voor af en toe)

Humor/Fun: 7,5

Ondersteuning/Onderhoud: 5,5 (bijna tot geen updates, daarom net een voldoende)

Dit waren de GRATIS apps voor nu, als dit een succesje wordt, dan maak ik misschien wel een deel 2 ;)

Tips

  • Onthoud dat alle applicaties hierboven besproken helemaal gratis zijn!
  • Snuffel zelf eens door de app store, niemand vindt precies hetzelfde leuk.