Hoe kan ik aangetekend bellen

Aangetekend bellen in 2019

Postzegels-1-en-2.jpg

Hoe we aangetekend een brief of pakket kunnen versturen dat weten we wel. En dat het juridisch gezien vaak ook verstandig is om aangetekend de post te verzenden is ook bekend, maar hoe kunt u aangetekend bellen en telefoneren? Aangetekend bellen is mogelijk als een derde onafhankelijke partij de communicatie tussen u en een ander registreert en vastlegt. De website aangetekend bellen, ook wel 0900-aangetekend genoemd, doet dat voor u.

De post aangetekend versturen

De post aangetekend versturen, verloopt in ons land via TNT Post. Als u een brief of pakket aangetekend wilt verzenden, krijgt u van TNT post een verzendbewijs als zekerheid dat u als afzender de post hebt verzonden en zorgt de handtekening van de ontvanger bij ontvangst ervoor dat kan worden aangetoond dat het verstuurde daadwerkelijk op de plaats van bestemming is aangekomen. Dit lijkt een waterdicht systeem, maar eigenlijk wordt zo alleen maar aangetoond dat wat is verstuurd ook is ontvangen. Daarmee is niet aangetoond wat er precies is verstuurd en wat er dus is ontvangen. Dit systeem kan ook aantonen dat de beoogde ontvanger er niet was, dan wel dat hij of zij het pakket of de brief heeft geweigerd.

Aangetekend bellen

We grijpen allemaal snel naar de telefoon, omdat het een directe manier van communiceren is en veel tijd kan besparen. Vaak voeren we een dergelijk gesprek in goed vertrouwen of was het een gesprek voor de gezelligheid. Maar dikwijks worden particulier en vooral ook zakelijk telefonische gesprekken gevoerd waarin afspraken worden gemaakt die moeten worden nagekomen. Gesprekken dus die ook in juridisch opzicht voor u van belang kunnen zijn. Het liefste zou u dat gesprek willen opnemen en met toestemming van de ander het besprokene vastleggen. Het liefste ook met een getuige daarbij die als onafhankelijke partij de boel vastlegt. Met een getuige erbij staat u, zeker als het om een contract gaat, juridisch veel sterker.

Hoe kan ik aangetekend bellen via website aangetekend bellen?

De website aangetekend bellen is een derde partij die u bij dit alles van pas komt. U belt 0900-2264383, u krijgt een menu en geeft aan wie u wilt bellen. Dat mag een mobiel nummer zijn, maar ook een vast nummer. Door tussenkomst van aangetekend bellen maakt u contact met de tegenpartij. Het telefoongesprek wordt door 0900 aangetekend opgenomen en minimaal zeven jaar lang digitaal bewaard. Als u wilt dat de opname langer wordt bewaard, moet u daarvoor aanvullende afspraken maken. U start zelf de opname van het gesprek met de # en stopt ook zelf de opname door het drukken op de # toets. Natuurlijk laat u de ander weten dat u het gesprek opneemt. Eenvoudiger kan haast niet. Het grote voordeel is dat u, maar ook de tegenpartij, de digitale opname zelf vervolgens kunt downloaden. Daarvoor krijgt u een unieke code per sms toegestuurd. Als er met een vaste lijn wordt gebeld, moet u in veel gevallen afzonderlijk nog een mobiel telefoonnummer opgeven waarmee u de code kunt ontvangen. Helaas is aangetekend bellen niet mogelijk als u belt naar het buitenland en die persoon ook een buitenlands telefoonnummer heeft. Met een Nederlands telefoonnummer zal dat wel lukken. Aangetekend bellen kost u 80 cent per minuut

Dus voortaan aangetekend bellen?

Ja wie telefoongesprekken voert met daarin informatie en afspraken die bewaard moeten worden, kiest voor aangetekend bellen. Het geeft u meer zekerheid dat de afspraken worden uitgevoerd en als dat niet zo is, kunt u altijd op het opgenomen gesprek terugvallen.