Zara Webshop online

Zara online

Aangezien het mijn hobby is om nieuwe webshops onder de aandacht te brengen, mag deze natuurlijk niet ontbreken: webshop Zara is online. Goed nieuws dus voor shoppend opent Nederland en Belgie. Zara is trendy voor een redelijke prijs. Niet verwonderlijk dus dat er vele Zara fans zijn!
 

Wie is Zara eigenlijk?

Je houdt het misschien niet meteen voor mogelijk maar Zara is wel degelijk een Spaanse winkelketen voor de man, de vrouw, kids en baby’s. En nog niet zo’n kleintje: 1160 winkels in 68 landen waaronder 18 in Nederland en 25 in België (gewoonlijk is dit andersom). Zara is dus populairder in België dan in Nederland. Dit heeft waarschijnlijk ook te maken met het feit dat er in Nederland meer concurrentie is.

Ga je op vakantie? Zara kom je in de meeste andere Europese landen tegen! In de ‘echte winkels’ vind je naast kleding ook accessoires en interieurdecoratie.

Andere grote merken van dezelfde groep zijn Massimo Dutti, Pull&Bear en Bershka.

Zara hecht veel belang aan zijn eco-imago

 

► Zo gebruiken ze ecologische stoffen, organisch katoen (100% katoen, geheel vrij van pesticiden, chemicaliën en bleekmiddel) en verkopen ze pvc-vrij schoeisel.

► Voor hun transport maken hun (eigen) vrachtwagens gebruik van biodiesel brandstof, zij het in beperkte mate.

Printscreen

 • Mooi toch: overzichtelijk en mooi geïllustreerd. De prijs wordt duidelijk onder elk item vermeld.
 • Als je op een jas (bijvoorbeeld) klikt, krijg je een vergroting.
 • Klik ook eens op de rubriek ‘Samenstelling en verzorging’. Heel leerrijk: de materialen worden uitgelegd én het wasvoorschrift! Klasse!
 • Ook de matentabel komt elke keer weer terug in dit deel van elke pagina.
 • Leuk is ook dat je onder de jas op details kan klikken zoals de achterkant en een detailopname.
 • Dit geldt ook voor de schoenencollectie: je kunt details bekijken en hetzelfde model in alle kleuren bekijken die in de collectie zitten.
 • Ook krijg je nog bijkomende kooptips om je outfit compleet te maken!

Kortom: de e-shop is prachtig gemaakt!

 • Met een ‘Koopgids’ (rechtsboven) die de meeste voorkomende vragen beantwoordt. We pikken er één onderdeel in samenvatting uit: Verzending.
 1. De bestelling wordt op elk adres geleverd behalve in een postbus! Hoe lang de bestelling op zich laat wachten, is afhankelijk van de gevraagde verzendmethode; hou rekening met 3 à 5 werkdagen.
 2. Gratis verzenden: als je je bestelling afhaalt in een Zara-winkel van jouw keuze.
 3. Overige verzendkosten: standaard € 3,95. Expresszending: € 9,95.
 4. Land van levering moet wel hetzelfde zijn als het land van aankoop.
 5. Betalen kan via Visa, Visa Electron, Mastercard, American Express en Paypal. Ter bevestiging van je bestelling volgt een email.
 6. De ruiltermijn is 30 dagen na de datum van aankoop in elke Zara-winkel.

Conclusie

Vele shoppers hebben ongeduldig zitten wachten op het online gaan van de webshops, zowel in Nederland als in België. Elk item is mooi geïllustreerd. Als de ‘Koopgids’ waarheidsgetrouw is, worden mogelijke problemen (bijvoorbeeld als je iets foutief hebt besteld of de maat niet klopt) vlotjes opgelost!

Zara Nederland

Zara België

M&S online!

Forever21