De Beste Twitter applications : Een overzicht

Inleiding

Om het gebruik van Twitter nog leuker en handiger te maken bestaan er verschillende applications die je kan integreren op Twitter.

Twitpic

Een applicatie waarmee je fotos kan delen met anderen op je Twitteraccount. Je kan fotos uploaden vanaf je mobieltje of vanop de site zelf. Als je een Twitter account hebt, moet je geen account meer aanmaken om Twitpic te kunnen gebruiken.

Tweetdeck

Is een gratis Twitter applicatie die een soort van persoonlijke browser is. Je blijft door TweetDeck op de hoogte van het laatste nieuws op Twitter en het kan geïntegreerd worden met contacten op facebook en andere sociale netwerksites. Je kan Tweetdeck ook raadplegen op je iphone.

Tweetrans

Deze applicatie voor Twitter laat je toe om tweets te vertalen in meer dan 40 verschillende talen.

Digsby

Dit is een programma dat je toelaat te chatten met je contacten van AIM, Msn, Yahoo!, Google Talk, Jabber, ICQ vanuit één enkele buddylist. Het centraliseerd verder nog newsfeeds van je scoiale netwerksites zoals Twitter en geeft alerts bij nieuwe email.

Twitterfeed

Met deze applicatie kan je je posts op je blog integreren met Twitter door gebruik te maken van een RSS feed. Je kan ook statistieken bekijken. In 3 stappen heb je al een account geregistreerd.

Twitterholic

Voor je Twitternaam in en je kan zien waar je voorkomt in de Twittertop. Deze Twitter top is gebaseerd op het aantal volgers die iemand heeft.

Twhirl

Is een Twitter applicatie, gebaseerd op Adobe AIR, die je kan installeren op je desktop. Twhirl heeft verschillende functies: chatten, feed updates, zoekfuncties... Het is gratis te downloaden.

Twitturly

Deze applicaties geeft real time een top weer van de beste twitter urls. Vandaar ook de naam twitt(url)y.

Twitbin

Een application die je kan installeren als firefox add-on. Je kan er berichten met sturen, links met delen en heeft nog tal van andere mogelijkheden.

Tweetburner

Eveneens een applicatie die je kan gebruiken om de beste links op twitter op te zoeken.

Twtpoll

Een leuke applicatie om polls te creëren op Twitter, facebook en andere sociale netwerksites.

Twunch

Deze applicatie laat je toe om een lunch te organiseren via Twitter en je lunchevent mee te delen met je vrienden. Je kan zelfs op google maps aanduiden waar je etentje zal doorgaan.

Twitchuck

Dit is een applicatie waarmee je kan opzoeken of iemand een spammer is op Twitter of een gerespecteerde twitter gebruiker. De applicatie doet dit aan de hand van de spam rules, het aantal volgers, ...

Twitterative

Deze applicatie laat toe om je tweets op twitter in te korten door het gebruiken van allelei afkortingen e.d. zodat je meer kan schrijven op de plaats die je ter beschikking hebt op twitter.

FileTweet

Deze applicatie voor Twitter laat je toe om bestanden te zenden naar Twitter Followers.Je files worden verzonden door DM.