Social Media tips voor business

Social Media welke inspanningen

Social-media2.jpgHeb je het artikel gelezen over de top 4 grootste Sociale Media netwerken? Als je dit artikel gelezen hebt dan heb je nu een beter begrip over deze top 4, dus het moment is aangebroken om voor jezelf op te maken waar je nu exact uw focus gaat op toe leggen. Het is eigenlijk nutteloos om je ineens aan te melden op de top 4 als je geen tijd hebt om het goed doordacht te doen. Dus we beginnen met een paar overdenkingen, we staan er even bij stil en ik geef nog een paar goede tips mee.

Een paar overdenkingen bij je beslissing waar je begint.

De_4_grootste_sociale_media_netwerken.pngFacebook heeft de grootste gebruikers database, dus dit zou natuurlijk de startbasis kunnen zijn voor heel veel bedrijven. In feite zijn alle updates die geplaatst worden publiek

Twitter is kleiner dan Facebook, maar aan de andere kant is Twitter ook meer een open network dat volledig kan doorzocht worden. Dit is een standard instelling van Twitter. Dit betekent dat je updates misschien wel onder de aandacht van iemand komt die anders nooit van je gehoord zou hebben.

Facebookpagina vs Twitter: Ben je nieuw in business dan is een goed werkende Facebookpagina bouwen een echte uitdaging. Met een netwerk als Twitter is het veel makkelijker om gelijkgestemden te bereiken, hun updates te volgen en contact te maken. Met een Facebookpagina komt er heel wat meer om de hoek kijken dan bij Twitter het geval is.

Twitter vs Linkedin: Ben je iemand die graag foto’s en video’s deelt, dan zal Twitter en Linkedin zeker niet de beste keuze zijn. Alhoewel je kan linken via deze media sites zal je geen groot publiek bereiken. Aan de andere kant zijn Facebook en Google+ dan wel weer heel visueel ingestelde media sites waar je visuele content op de voorgrond komt te staan. Ben je van plan om invloedrijke zakenmensen aan te trekken, dan zal Linkedin weer de beste keuze zijn.

Google+: Als uw doelgroep technologisch georiënteerde mannen zijn rond de leeftijd van 20-  30- of zelfs 40 jaar, dan zal kan Google+ je  helpen om verbinding te maken met het juiste publiek.

Sta er even bij stil

Dit zijn een paar overdenkingen om eens bij stil te staan. De beste manier om een beslissing te nemen en om te weten wat werkt voor je, wel maak eens je voeten nat. Neem een profiel, kijk wat rond wat anderen met hun business doen en schiet in actie. Het kan wel eens een poosje duren voor je echt bent opgestart en de nodige fans hebt. Maar het is niet omdat je in de eerste week de vogel niet afschiet dart Social Media niet voor je business zou geschikt zijn. Het kost echt wel tijd, veel werk en moeite om er een succes van te maken.

Nog meer Social Media tips voor business

Voor we beginnen een paar zaken waar je echt rekening moet mee houden om doeltreffend te zijn in het Sociale Media network en om je doelstellingen te halen.

Maak een plan voor je Social Media

Wil je Social Media gebruiken als verlengstuk van je blog of website? Wil je nieuwe business connecties maken? Wil je een communie oprichten? Wil je de Sociale Media toer op met tips en now how’s over een specifiek onderwerp?

Social Media success halen kost tijd

Tenzij je al een gevestigde online onderneming hebt, zal je ondervinden dat resultaten op het Sociale Media net tijd kost, je geduld zal moeten uitoefenen om resultaten te zien. Hier is de sleutel tot success: contact maken met je doelgroep, hun vragen in alle eerlijkheid beantwoorden en helpen waar het kan, zo win je het vertrouwen van je doelgroep en gaan ze je meer en meer zien als de expert waar ze terecht kunnen.

Analyseer je rechtstreekse concurentie

Alhoewel je jezelf wil uitroepen tot expert is het echt niet nodig om het wiel opnieuw uit te vinden. Kijk wat je concurentie doet op het Sociale Media net, kijk wie success heft en wie niet, prober vooral uit te vinden wat werkt en wat niet werkt. Dit zijn voor dit moment de belangrijkste zaken die je moet weten.

Wees voorzichtig met je Sociale Media management team

Een team of een individu inhuren om je te helpen met je Sociale Media campagne is een heel goed idee, maar je moet zorgen voor consistentie en een goede communicatie. Stel goede richtlijnen op en maak dat iedereen zich houdt aan de gemaakte richtlijnen.

Steek de nodige energie in je profile

Probeer je profile zo complete mogelijk in te vullen, je potentiële volgers willen echt wel weten met wie ze te maken hebben. Gebruik een professionele foto en update de nodige details.

Laat iedereen je aanwezigheid weten op het Sociale Media net

Voeg volg mij knoppen toe op je blog of website, laat je nieuwslezers weten van je profile waar ze de nodige informative kunnen vinden die voor hen relevant is. Je deelname publiceren is een belangrijke stap richting succes.

Hou het sociaal in Social Media

Je volgers: Deze zullen graag je updates bekijken, maar de kunst hier is om het sociaal te houden. Hou je focus op het bieden van waardevolle informative, wees behulpzaam en prober vooral niet de verkoper uit te hangen want dit lukt toch niet.

Maak delen gemakkelijk: Bouwen aan het sociale aspect  begint door gemakkelijk content te delen van anderen, delen is de sleutel om nieuwe contacten te verkrijgen, de mensen gaan je dan ook hun vertrouwen schenken door de hulpvolle content die je deelt.

Reageer altijd op vragen: Waar mogelijk reageer altijd op reacties en vragen. Er is niks ergers dan een business pagina waarvan de eigenaar nauwelijks of helemaal niet reageert.

Tot slot: Hou je focus

Maar boven alles, hou in gedachten dat je bezig bent aan het werken en groeien van je business. Je zal nog steeds voor je product moeten zorgen, je emaillijst doen groeien en je producten verkoopbaar moeten maken. Social Media is een geweldige manier om je business te laten groeien, blijf steeds met focus op je volgers en je zal al vlug de voordelen ervaren wat Social Media voor jou kan betekenen.

Link: Heel belangrijk artikel om te lezen!