Elysiants, club voor de happy few

Inleiding

Algemeen

Vele sociale netwerken (of profielsites), sites zoals onder andere de welbekende Hyves, LinkedIn en Facebook, willen graag dat zoveel mogelijk mensen zich als lid registreren. Daarentegen is er sinds kort een site die eigenlijk een zo beperkt mogelijk aantal leden in zijn bestand wil hebben. Dit is Elysiants.

Stappen

Elysiants

De naam van de site verwijst naar de Elyzese, oftewel de velden uit de Odyssee van Homerus. De oprichter van de profielsite is Ruud Smeets, de oprichting vond plaats in 2007 en de officiële naam is Elysiants Inc.

De site is de eerste invitation-only site ter wereld. Het www.elysiant.com is voor mensen die in stijl leven. Door een éénmalige storing van $ 5.000,-- of op uitnodiging lid te worden van deze site, komen ze wereldwijd in contact met mensen die dezelfde levensstijl erop na houden, zoals onder andere exclusieve merken. Wanneer een lidmaatschap is goedgekeurd heeft het lid het recht om een (beperkt) aantal nieuwe leden te introduceren.

Het leggen van de contacten gebeurt door het bijhouden van de individuele profielschets, welke gevuld kan worden met werk, merk, opleiding, foto’s en video’s. De profielpagina toont het “engagement level” van het betreffende lid. Ook is het mogelijk te chatten met mede leden en of het bloggen. Natuurlijk wordt er gegluurd naar de stijl van een ander. Er wordt wel bijgehouden hoe actief ieder lid is.

Doel van de site

Het doel van deze site is dat onder andere verkopers van dure en luxe artikelen hun doelgroep, tegen betaling, beter kunnen bereiken. De oprichters gaan de gehele wereld over om hun “sponsoren” aan Elysiants te binden. Leden en kandidaat leden kunnen zij ontmoeten op de feesten die georganiseerd worden in onder andere Hong Kong, Dubai, Punta del Este en Beiroet.

Uit uitgebreid onderzoek is gebleken wat de wensen zijn van degene die genieten van een leven vol luxe en weelde. Zij hebben wereldwijd aangegeven behoefte te hebben om personen uit dezelfde levenssfeer te ontmoeten. Ook hebben zij kenbaar gemaakt dat zij hun ervaring willen delen met gelijkgestemden.

Interessant om te weten

 • Op de site is een magazine te vinden waarin gesproken wordt wat “hip”, “in is” en wat te verwachten is.
 • Biba Miho Foundation zet zich in tegen de armoede, en biedt een nieuw begin voor mensen in nood. Van de opbrengst van de Antiliaanse leden van Elysiant gaat 10% naar deze foundation.
 • De Jimmy Woo of de Westergasfabriek zijn dit voorjaar waarschijnlijk het toneel van een feestje dat Elysiants organiseert in Nederland.

Het bestuur van Elysiant

In 1999 mocht Smeets zich korte tijd multimiljonair noemen. Hij bezat (weliswaar alleen op papier) 100 miljoen in het fonds Newconomy. In werkelijkheid moest hij zijn woning, het duurste huis van Amsterdam, gelegen aan de Vondelstraat verkopen.

Smeets is naast oprichter de algemeen directeur. Hij was eerder bestuurder van Newconomy en KPN’s Mediamall. Zijn partner, mede oprichter Joost Hagesteijn, is commercieel directeur. Beide heren zijn afkomstig van Yahoo Search Marketing bij Yahoo Nederland. Ook Ronald de la Fuente-Saez is één van de oprichters. Hij heeft een carrière bij Heineken achter de rug. De financieel directeur is Alexander van der Touw die eerder dezelfde functie bekleedde bij Media Republic. Hij is trouwens de enige die niet vanuit Curaçao maar vanuit Nederland werkt.

Hoofdkantoor

Op de laatste dag van 2008 is het nieuwe hoofdkantoor in Curaçao geopend. Juni Juliet, Hind, en DJ Paco waren enkele van de artiesten die optredens verzorgden voor de genodigden. Elysian die het feest gaf in Beach Club Moon wordt gesteund door:

 • Moet & Chandon
 • Versace
 • Glenmorangie
 • Jasger-LeCoultre
 • Above and Beyond Resorts
 • DQ Vodka
 • Aston Martin
 • Heineken
 • Charmonde

Curaçao is precies wat Elysiants zocht, een omgeving waar goede zaken gedaan kan worden en waar het leven op kwaliteit wordt geschat. Steeds meer en meer komen er mensen naar Curaçao die in stijl van het leven willen genieten.

Naast het hoofdkantoor zijn er ook bijkantoren in Amsterdam, Dubai en Hong Kong. Er zijn plannen om nieuwe kantoren te openen in Miami, Moskou, Sao Paolo en Shanghai.

Tenslotte

Vijf jaar geleden werd A Small World opgericht op de markt met inmiddels 330.000 leden, waarvan 65% uit Europa. Het vermogen van alle leden is groter dan $ 100.000.000.000,--. Elysiants is dus niet helemaal uniek in zijn concept.