Top 10 Traffic ideeën voor je blog

Top 10 Traffic ideeën voor je blog

Een blog is een populaire manier om een online aanwezigheid voor persoonlijke en zakelijke redenen te creëren. Er zijn manieren om een gratis blog te beginnen en je kan er zelfs direct content op knallen. Maar wat heb je aan die content als niemand het leest. In dit artikel tien ideeën om bezoekers naar je blog te leiden, zo heb je een kans dat je blog het overleeft.

Foto credit: pixabay 

Succes vs Falen

Er zijn veel succesvolle blogs maar er zijn er nog meer die falen en stilaan verdwijnen. Een blog bijhouden kan je zien als een business website. Je moet er de tijd insteken nodig om te slagen want anders zal je blog avontuur snel voorbij zijn. Dit wil natuurlijk niet zeggen dat bloggers die gefaald hebben er niet serieus mee bezig waren. Maar de meeste bloggers hebben geen benul hoe ze van hun blog een succes moeten maken. Zo maar eventjes een blog opstarten wil niet zeggen dat je bezoekers hebt, je blog zal van goede kwaliteit en een reden voor de bezoekers moeten zijn om traffic (verkeer/bezoekers) te krijgen. We gaan verder met de tips.

De top 10

 1. Verse content

Niemand wil een blog bezoeken om steeds dezelfde blogpost te lezen. Probeer minimuum 2 maal per week een blogbericht te schrijven. Dit wordt makkelijker als men de posten op voorhand schrijft en ze op bepaalde tijdstippen dan op het blog plaatst.

2. Artikel marketing

De niche die je gekozen hebt voor je blog is er ééntje waar je expert van bent, je weet er echt alles over. Is dit niet het geval dan zal alles moeilijker zijn om er content en berichten voor te schrijven. Schrijf niet alleen voor je blog maar ook voor artikel directories, gebruik de directories om je blog bekendheid te geven zodat de mensen hem kunnen vinden.

3. Social media

Social media sites zijn alom aanwezig op het grote netwerk, je kan bijvoorbeeld aansluiten op facebook, twitter, tumbler en nog een paar honderd anderen. Je kan groepen zoeken of gelijkgestemde mensen die ook bloggen of entrepeneurs.

 4. Viral marketing

Dit is waar je je blog algemeen kenbaar maakt. Vertel het tegen vrienden, familie, zelfs tegen vreemden. Deel business kaartjes uit waar het internetadres van je blog op staat. Delen delen en nog eens delen.

 5. Gebruik RSS Feeds, nieuws feeds dus

RSS staat voor “Really Simple Syndication.” Lezers van je blog kunnen zich inschrijven voor je RSS Feed en wanneer je nieuwe content plaatst op je blog worden je lezers automatisch verwittigd via email. Dit is een gemakkelijke manier om je lezers je update te laten weten zonder dat je dit dan handmatig moet doen.

 6. Meld je blog aan bij zoekmachines

Door dit te doen wordt je blog opgenomen in de zoekresultaten. Google en Bing zijn 2 populaire zoekmachines die je graag je blog pagina’s laat crawlen. Dit is natuurlijk geen garantie van een goede ranking, maar dit is in ieder geval een goed begin.

7. Sluit je aan bij forums

Als blogger ben je eigenlijk een startende ondernemer. Vanaf dit moment vermarkt je jezelf om verkeer te vinden om er daarna profijt uit te halen. Wordt lid van business forums, thuis werk forums en vele andere, zo leer je nieuwe mensen kennen en kan je ideeën delen. Meestal mag je zelfs een link in de handtekening lijn naar je blog plaatsen op het forum zodat je vindbaar bent voor mensen.

 8. Bezoek andere blogs

Toon uw appreciatie aan uw bezoekers door ook hun blog te bezoeken en eventueel een comment te plaatsen. Dit is om te tonen dat je niet uit bent om alleen maar je blog te adverteren. Bij een comment kan je meestal een link naar je blog neerzetten.

 9. SEO marketing

Eender waarover je schrijft, gebruik sleutelwoorden. Een sleutelwoord met een percentage van 3- tot 10 procent is goed om hoger in de rankings van de zoekresultaten te komen. Baseer je op sleutelwoorden die de mensen intikken om te zoeken naar de niche waarover je blog gaat.

 10. Social bookmarking

Het indienen van berichten op sociale bookmarking sites laat anderen, die lid zijn van die sites de kans om je blog bij te houden.

Conclusie

Het gebruik van deze tips zijn een zeer goede start om verkeer naar je blog te genereren. Het kost natuurlijk tijd en inzet, maar langzaam en zeker werk je op die manier aan lezers voor je blog. Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om betaald verkeer naar je blog te sturen of om een  te volgen! 

Dit is wat je gaat ontdekken:

  • Hoe je met minder werken meer gaat verdienen

  • Hoe je zelfs op vakantie duizenden euro's kunt verdienen...

  • Hoe je met meer geld terug kunt komen van vakantie dan dat je er naar toe bent gegaan