Zo eenvoudig is een back up maken

Back up maken

We weten allemaal dat regelmatig een back up maken van je systeem geen overbodige luxe is. Jammer genoeg besef je pas dat je geen back up van je systeem hebt als het te laat is, namelijk na een crash, een virus, kapotte harde schijf, beschadigde bestanden. Zoals altijd komt berouw na de zonde! Met GoodSync wordt back uppen een feest!

 

Back up met GoodSync

Instructiefilmpje: Back up: hoe en waarom?

De software combineert volgende onderdelen:

  1. Back upt de bestanden,
  2. Synchroniseert de bestanden tussen computer(s), laptop(s), servers en externe harde schijven (via een netwerk of internet).

Met een zeer eenvoudige interface bepaalt u helemaal zelf wat er moet gebeuren.

Wat is een back-up?

  • Back-up verwijst naar het kopiëren van gegevens van de ene locatie naar de andere.
  • Het begrip 'gegevens' omvat niet alleen uw (belangrijke) foto’s, spreadsheets, MP3's maar ook financiële documenten en e-mails.
  • Met GoodSync maakt u als het ware een kopie van uw actuele bestanden naar een andere locatie of apparaat.

Hoe werkt het?

Stap 1: Selecteer taak Opties voor het openen van het optionele instellingen menu.  Stap 2: Van het Taak dropdown menu kies Een richting en de richting waar u de back-up naar toe wilt opslaan. Voorbeeld: als u de map C:\wilt backuppen naar :\Program Files moet u selecteren 'Eenrichting van Links naar Rechts'. Stap 3: U kunt nu verwijzen naar Basisinstellingen boven de voltooiing van de back-up van uw bestanden.

Tips

  1. Met hetzelfde programma kan u ook ‘synchroniseren’: overzetten van de ene computer naar de andere of overbruggen van computer naar laptop enz...
  1. Een ander zeer handig programma van hetzelfde bedrijf is Roboform. Geweldig programma dat al uw problemen oplost om uw paswoorden en log ins te onthouden.

Zie daarvoor het artikel: Bestaat er een handige tool om mijn inloggegevens te onthouden?

Link

Wil je e.e.a. voor eens en voor altijd goed geregeld hebben?