Wat is Combofix

Wat is Combofix voor software

Combofix haalt alle bekende malware van je computer af. Ook een Trojaans paard en natuurlijk de verderfelijke virussen. Zelfs de vervelende plaaggeesten, die met veel gebruikte andere antivirusprogramma’s niet eenvoudig te verwijderen zijn. Denk aan Vundo infecties. Combofix is gratis en vooral bestemd voor de meer ervaren pc gebruiker. Combofix maakt je pc gegarandeerd schoon.

Log van Combofix

Helaas blijven de Trojaanse paarden en virussen in de praktijk vaak nog gedeeltelijk achter op je pc, ook als dacht dat je deze plaaggeesten volledig verwijderd had van je pc of computer. Daarom is het zo fijn dat Combofix een uitgebreide log maakt, met zeer veel informatie, zodat je een goede diagnose van de problematiek kunt stellen.

Forums combofix

Niet iedereen kan natuurlijk een log even goed lezen. Niet getreurd, want er zijn vele forums, waar je de log door bevoegde helpers van ComboFix kunt laten analyseren. Zij helpen je wel verder. Zowel nationaal als internationaal. Veel bezochte fora in de Nederlandse taal zijn bijvoorbeeld:

  1. Blue Medicine.
  2. HijackThis.
  3. AntiSpywareOffensief.

Gebruik deze fora om ervaringen uit te wisselen, en om je vragen te stellen. Na enige tijd weet je er zo veel van dat je ook zelf de vragen van anderen eenvoudig kunt beantwoorden.

Waar kan ik Combofix downloaden

ComboFix is gratis te downloaden. Site: bleepingcomputer.com. Voordat je Combofix op je computer installeert, moet je eerst alle openstaande vensters sluiten. Schakel vervolgens alle antivirus-, antispyware-, en firewall programma’s tijdelijk uit, om een goede installatie mogelijk te maken. Anders loop je de kans dat de installatie vast loopt, en dat is ook weer niet de bedoeling.

Hoe installeer ik ComboFix

Eenmaal gedownload, laat Combofix zich onder Windows eenvoudig installeren: de stappen, die moeten worden gezet, spreken bijna geheel voor zichzelf. Klik nu op de combofix download en accepteer de disclaimer. Vervolgens wordt, indien nog niet aanwezig, de Windows Recovery Console geplaatst en er wordt een extra herstelpunt gemaakt. Ook als je tijdens de installatie van de Recovery Console de melding krijgt, dat de installatie is mislukt, moet je ComboFix toestaan, om gewoon door te gaan. Combofix gaat dan namelijk verder met een eerste scan van je computer en maakt een log aan, die zal verhelderen wat er aan de hand is en wat je vervolgens nog moet doen. De Recovery Console kun je ook altijd nog handmatig uitvoeren.

Internetverbinding bij Combofix

Niet schrikken nu, want vervolgens verbreekt Combofix tijdelijk je internetverbinding, en gaat je pc scannen. Bij de scan, die nu volgt worden maar liefst 50 stadia doorlopen. Combofix geeft op het scherm aan hoe ver hij met de scan is. Even geduld dus a.u.b.

Klokinstelling van de pc

Ook wordt tijdelijk de klok van je pc teruggezet, om de malware beter te kunnen herkennen. Bovendien wordt de computer waarschijnlijk opnieuw opgestart. Na het vinden van de malware, wordt zo de malware tijdens het opstarten verwijderd. Vervolgens is de internetverbinding weer terug en loopt de klok weer op tijd. Combofix is de manier om van allerlei rommel op je pc af te komen.