Hoe verwijder je het conficker virus

Inleiding

Al miljoenen computers zijn geïnfecteerd met het Conficker virus, dus dit artikel over hoe je het Conficker virus kan verwijderen. Ook vertel ik in dit artikel hoe je er achter komt of je het virus heb (en dus geïnfecteerd ben). Voor diegene die geïnfecteerd zijn met dit virus is dit artikel dus (denk en hoop ik althans) best handig dus!

Heb ik het virus?

Dit is redelijk makkelijk te checken, als u maar weet hoe het moet. Ok, start uw computer op (voor diegene die nu mobiel zitten te kijken) en ga naar uw system root, waarschijnlijk C:. Ga in C: naar het mapje WINDOWS en dan system32. Nu moet u zoeken naar een bestandje dat svchost.exe -k netsvcs heet, en als dat er niet tussen staat dan bent u gelukkig niet geïnfecteerd! Staat het er wel tussen dan moet je de stappen hieronder uitvoeren... (als je het wil verwijderen).

Het virus verwijderen (Stap 1)

Om het virus te verwijderen moet u niet uw gewone virusscanner of anti-virus programma downloaden. De maker(s) van het Conficker virus heeft hier rekening mee gehouden en heeft het zo geproggrammeerd, dat hij deze programma's weet te omzeilen. Daarom moet u een programmaatje downloaden dat er op gericht is om het Conficker virus te verwijderen, en kan dit ook verwijderen. Druk op deze link en druk dan op downloaden. Nu gewoon de installatie voltooien, laten scannen en verwijderen maar.

Het virus verwijderen (Stap 2)

Dit hoort eigenlijk niet meer bij het virus verwijderen, want nu zou u het virus verwijderd moeten hebben als u geïnfecteerd was. Dit kopje gaat over hoe je kan voorkomen nog een keer geïnfecteert te worden. Omdat het Conficker virus ook uw auto-update service van Microsoft (Windows) heeft disabled, moet u nu de reeds verschenen patch downloaden. Deze patch zorgt er dus voor dat uw computer niet meer geïnfecteerd kan worden met de verschenen varianten van het Conficker virus. Om de patch te downloaden moet je op deze link drukken en alles uitvoeren.

Nu bent u dus officieel Conficker vrij!