Wat is imvu en zijn 3d messenger

Imvu

Imvu is de afkorting van Instant Message Virtual Universe. Imvu is in 2004 door Eric Ries opgericht en inmiddels zo succesvol dat er dagelijks 50.000 tot 75.000 mensen gebruik van maken. Imvu lijkt op Second Life, maar heeft nog veel meer te bieden en ziet er prachtig uit. Het is een populaire en actieve sociale netwerk site geworden.

Welke taal spreek ik op imvu

Welke taal gangbaar is, is niet overal hetzelfde. Engels is wel de voertaal, maar er ook kamers en ruimtes waar je andere talen kunt spreken. Wil je alleen in het Nederlands werken en chatten, dan ga je naar rooms en tik je dutch in.

3d chat messenger

Zoals je dat ook bij een gewone messenger zou doen, moet je de IMVU software downloaden. En deze messenger is alles behalve gewoon. Het is leuker dan bijvoorbeeld hotmail: de avatars die je maakt, kunnen in een 3d omgeving lekker met andere communiceren. De voertaal is Engels, maar wie dat niet wilt, tikt gewoon in dat hij naar een Nederlandse sectie wil. Er is een populaire Nederlandse IMVU groep. Maar internationaal chatten is natuurlijk helemaal een uitdaging. Het kan allemaal anoniem, verborgen achter je avatar.

Avatar maken

Hoe je een avatar maakt. Klik gewoon op start en kies wie je zijn wilt. Bekijk hem in de 3d weergave, en kies de avatar die je bevalt. Zo niet, dan kies gewoon een andere. Bedenk ook een leuke naam. Het vakje met de naam van je avatar kleurt groen, wanneer je een naam hebt gevonden, die nog niet gebruikt wordt. Ga nu naar volgende en maak een account aan. Zo eenvoudig is het.

Eigen homepage

Als je je aanmeldt, krijg je je eigen homepagina met fotoalbum. Al je vrienden zijn op je persoonlijke pagina te zien. Je kunt je homepage inrichten zoals je mooi vindt met leuke achtergrondfoto's. Vergeet ook niet om je wensenlijst, je wishlist, te maken zodat anderen je een presentje kunnen aanbieden als ze dat leuk vinden. Bovendien maak je met een dergelijk lijstje eerder vrienden omdat de ander ook ziet wat je leuk vindt en wat je hobby's eigenlijk zijn.

Credits kopen

Credits kun je kopen met Wallie, Paypal, iDeal of PaySafeCard. Je betaalt 2 euro voor bijvoorbeeld 2000 credits of 10 euro voor 15.000 credits. Met credits kun je vele dingen kopen, zoals andere kleding, haarstijlen, meubels. Er is een catalogus online met spullen. Maar credits kun je ook verdienen door het spelen van spellen. Let er bij de credits wel altijd op dat je de goede avatar invult. De credits worden automatisch bijgeschreven en je krijgt een email met bevestiging daarvan. En wil je geen credits kopen, dan is er altijd nog de gratis chat in 3d, de homepage en het fotoalbum. Je kunt ook je vrienden uitnodigen. Overigens kun je een teveel aan credits ook weer verkopen.

Tips

Ga gewoon eens kijken bij IMVU.com. Bevalt het niet, dan houd je in ieder geval de mooie chat messenger van IMVU met avatars en emoticons over. Maar opgelet: het is wel wat verslavend.