Snel en goedkoop je rijbewijs halen

Het rijbewijs halen, een streven voor eenieder die 18 jaar wordt. Je wilt deze dan natuurlijk zo snel mogelijk halen om indruk te maken op je vrienden en vriendinnen. De auto van je ouders lenen en met je vrienden uitgaan.

Auto rijbewijs B

Je autorijbewijs mag je zoals gezegd in je 18de levensjaar gaan halen. Je rijbewijs kun je dan bij elke gecertificeerde rijschool proberen te halen. Dit begint vaak met een lesje zodat de rijschoolhouder na kan gaan hoeveel lessen jij nodig zou moeten hebben. Dit varieert vaak tussen de 25 en 40 lessen. Op basis van deze gegevens kan de rijschoolhouder dan een pakket voor je samenstellen, deze pakketten bestaan vaak uit enkele theorielessen, een theorie-examen, het aantal praktijk lessen dat de rijschoolhouder jou acht nodig te zijn, een praktijkexamen en vaak ook een herexamen. Deze examens gaan uit van het Centraal Bureau Rijvaardigheid, CBR. Maar je rijbewijs halen is niet goedkoop, zeker niet als je net je 18de verjaardag hebt gevierd. Dan is een prijskaartje van zo’n €1500,- tot €2000,- niet niks.

Rijbewijs voor caravan of aanhangwagen van meer dan 750 kilo

Voor het trekken van een caravan of aanhangwagen van meer dan 750 kilo is het BE rijbewijs nodig. De meeste jongeren halen dus eerst rijbewijs B en doen dan apart examen voor E bij B. De meeste ouderen hebben E bij B automatisch verkregen.

Spoedcursus rijbewijs

Naast de reguliere manier van je rijbewijs halen, namelijk elke week één of twee lessen volgen, is er ook nog de mogelijkheid om snel je rijbewijs te halen. Dit kan door middel van een spoedcursus voor het autorijbewijs. De echte spoedcursus rijbewijs duurt hooguit tien dagen en je bent er vaak niet eens meer geld aan kwijt dan bij een gewoon rijbewijs. Je kunt dan je rijbewijs halen in tien dagen, dit is vooral handig als je een rijbewijs nodig hebt voor een nieuwe baan.

Rijbewijzen voor Motor, Vrachtwagen en Touringcar

Naast het autorijbewijs, op je rijbewijs aangeduid met de letter B, kun je ook de rijbewijs halen voor andere voertuigen. Het complete overzicht ziet er alsvolgt uit:

  1. motor (A),
  2. personen auto (B)
  3. de vrachtauto (C)
  4. de bus of touringcar (D)
  5. aanhanger of oplegger (E).

Deze rijopleidingen zijn te volgen bij de meeste grote rijscholen. Deze rijbewijzen worden dus vooral gehaald voor een bepaald beroep zoals vrachtwagenchauffeur of buschauffeur. Deze rijbewijzen krijg je dan ook vaak (deels) vergoed van je toekomstige werkgever. Voor de motor geldt dit echter niet, een motor rijbewijs wordt vaak gehaald voor het plezier wat men ervan beleefd.

Rijbewijs vanaf 16 jaar

Naast dit rijbewijs voor een motorvoertuig op twee wielen is er ook nog het AM-rijbewijs. Dit rijbewijs mag al worden gehaald als je 16 jaar oud bent, het is dus hethttp://www.snel-rijbewijs-halen.nl/Praktijk_bromfietsrijbewijs@@bromfietsrijbewijsof scooterrijbewijs. Als u met uw rijbewijs buiten de EU wilt gaan rijden moet u een internationaal rijbewijs aanvragen, dit kan bij een ANWB kantoor bij u in de buurt.

Rijbewijs kwijtraken

Als je je rijbewijs kwijtraakt door diefstal, moet je een aangifte doen bij de politie. Deze wordt dan verwerkt tot een proces verbaal, hierna kunt u bij de gemeente een nieuw rijbewijs ophalen. Vergeet dan niet om een pasfoto en een geldig legitimatiebewijs mee te nemen. Als u uw rijbewijs kwijtraakt kunt u een nieuwe ophalen bij een gemeente maar moet u hier wel voor betalen.

Rijbewijs kwijt door alcohol

Je kunt je rijbewijs natuurlijk ook kwijtraken door een misdrijf, als u bijvoorbeeld met alcohol achter het stuur kruipt en u gepakt wordt tijdens rijden onder invloed. De officier van justitie kan in dergelijke gevallen besluiten het rijbewijs in te vorderen. Dat betekent dat u het rijbewijs kwijt bent.

Tips over goedkope rijbewijzen

  • Als je in Nederland E bij C haalt, krijgt je E bij B er 'gratis' bij. Hoe zit dat precies in elkaar? E bij C staat voor aanhanger (of oplegger) bij een vrachtwagen. De wetgever is er vanuit gegaan dat iemand die kan rijden met een aanhanger bij een vrachtwagen ook wel in staat zal zijn een aanhanger bij de (veel kleinere) personen auto te kunnen besturen. Vandaar. Denk je erover om 'ooit' het vrachtwagenrijbewijs te gaan halen? Denk dan aan het kosten voordeel dat hier wordt uitgelegd!
  • Sommige rijbewijzen uit het buitenland worden in Nederland geaccepteerd en je kan daarmee een Nederlands rijbewijs krijgen zonder examen te hoeven doen. Dat kan financieel zeer aantrekkelijk zijn. In het verleden ging men op vakantie naar de Nederlandse Antillen, behaalde er het rijbewijs en deze werd dan omgezet in een Nederlands rijbewijs. Daarmee had je de vakantie weer terug verdiend.

Tip bij Rijbewijs kwijt

Is het rijbewijs ingenomen? En heb je deze weer nodig? Bijvoorbeeld voor je werk? Raadpleeg dan direct een advocaat. Dan heb je het rijbewijs weer snel terug.