KruidenKweken

Kruiden Kweken

Niet iedereen heeft dezelfde mogelijkheden om kruiden te kweken. Waar de een een kleine schaduwtuin bezit, heeft de ander een groot stuk grond. En weer anderen komen niet verder als een balkon. Maar met een beetje aandacht, zijn veel kruiden op vele plaatsen te kweken. Veel kruiden zijn goed te kweken in potten. En ook veel kruiden zijn goed te kweken op schaduwrijke plaatsen.

Lees ook eens: Online Tijdschrift

Munt ( Mentha piperita) Een van de makkelijk zelf te Kweken Kruiden

In potten Kruiden Kweken

Het kweken van kruiden in pottenkruiden in potten is niet alleen een leuke oplossing, als er geen anderen mogelijkheden zijn. Het kan ook nog eens prachtig staan. Sommige kruiden hebben een prachtige sierwaarde. Zoals bijvoorbeeld de heerlijk geurende lavendel met zijn paarse bloemen. Ook geeft een hoeveelheid heerlijk ruikende kruiden in potten een fijne geurbeleving. Wat op zich al een aromatherapie kan zijn.

Bij het kweken van kruiden in potten. Moet er uiteraard altijd extra aandacht gegeven worden aan de watervoorziening. Hier is het makkelijk als de potten niet te klein zijn. Hoe kleiner de pot, hoe sneller de uitdroging. Van de kruiden die buiten op het terras komen, zullen er in de winter een aantal zijn, die extra beschermt moeten worden tegen de vorst. Meer dan wanneer ze in de volle grond staan. De wortels krijgen meer kou te verduren in potten.

In de Kruidentuin je Kruiden Kweken

Wat heel erg leuk is, is uiteraard kruiden kweken in je eigen kruidentuin. Aan te raden is, om als het enigzins kan, deze aan te leggen dichtbij de keuken. In de praktijk, is iets te ver moeten lopen, toch een afknapper voor het gebruik van de verse kruiden. Terwijl dichtbij de keuken ze zo even gehaald zijn. Bij het kweken van kruiden in de kruidentuin, is het goed van te voren te bepalen waar welk kruid moet komen. En even aandacht te schenken welke omstandigheden een kruid nodig heeft. Dit wordt bepaald door het klimaat waar het kruid vandaan komt, en of het om een eenjarige plant gaat of een vaste plant. Is het kruid een heester, zal dit ook weer andere omstandigheden vragen.

Kruiden kweken per soort bekeken

Het dieper ingaan op Kruiden Kweken per soort , zou dit artikel of heel erg lang maken. Of een te beperkte informatie per kruid verschaffen. Hiervoor wil ik wijzen op de artikelen die op LeerWiki per kruid zijn beschreven. Je kunt dan gewoon lezen, per kruid hoe de verzorging en eventuele vermeerdering moet. In deze lijst zijn op dit moment nog de meest bekende kruiden opgenomen. De lijst is nog niet compleet, en zal elke keer nog uitgebreid worden. Ze zijn te vinden onder de catagorie Tuin. Die onder het tabblad Lifestyle te vinden is.

Bij elke pagina per kruid, is er onderaan te vinden hoe het Kruid te Kweken is. En ook hoe de kruiden te vermeerderen zijn.

Kruiden Kweken is een leuke hobby om mee te beginnen, en een waardevolle toevoeing voor de keuken. Alleen al omdat zelf gekweekte Kruiden lekkerder smaken. Zeker als je ze zelf op hebt zien groeien.

Kruiden kweken per soort bekeken bij alle kruiden staat hoe je ze moet kweken of telen

Deze pagina is mogelijk gemaakt met behulp van Hoveniersbedrijf Heerde in samenwerking met Eetbaretuin.info