Kruiden:Geneeskrachtige

De geneeskrachtige werking van kruiden

Veel kruiden bezitten geneeskrachtige eigenschappen. Deze zijn goed te benutten, als je weet om welke kwaal het gaat. En welke geneeskrachtige kruiden daar eventueel geschikt voor zijn. Dit is op zich soms wel een studie apart om erachter te komen. Welke kruiden bij welke kwaal geschikt zijn. En hierin wil LeerWiki je bij helpen.

De dokter of geneeskrachtige kruiden

Bij veel kwalen en ziekten lopen we snel naar een dokter. Die ons vervolgens al snel chemische medicatie voorschrijft. En bij veel kwalen, zal ik ook zeker aan raden dat te blijven doen. Toch is het zo, dat er soms ook andere oplossingen zijn. Om ons lichaam de goede richting op te sturen. Hiervoor is het wel noodzakelijk dat je enig inzicht hebt. Waar de klacht vandaan komt. Als je bijvoorbeeld last hebt van je benen. Is het handig als je weet, of dit komt door een slechte bloeddoorstroming. Of dat er spieren zijn die overbelast zijn. Hiervoor blijft dus zowieso een doktersanalyse nodig. Hoewel we het soms ook zelf eigenlijk wel weten.

Concentreren of verdunnen of de geneeskrachtige kruiden zelf ?

Concentreren van geneeskrachtige kruiden

Er zijn ontzettend veel geneeskrachtige kruiden preparaten op de markt in de vorm van (Etherische)olie of van geperste pillen. Deze zijn vaak in geconcentreerde vorm op de markt gebracht. Dat wil zeggen van sommige merken. Onder andere de huismerken van een drogist doen dit.

Verdunnen van geneeskrachtige kruiden

Weer andere merken. Geloven in het sterk verdunnen met water of bij de pillen mengen met een andere substantie. Hierdoor is de werkzame stof minimaal geworden. Hier zit een soort idee achter, dat samen met de behandeling dat de verdunde substantie heeft gehad. Deze opzichzelf al heilzaam genoeg moet zijn. *Deze methode wordt onder de naam homeophatie gebruikt door het bekende dr Vogel merk.

munt

Bij beiden kun je je vraagtekens zetten. De geconcentreerde vorm. Is vaak wel op geheel natuurlijke basis. Dit is ook waar men reclame voor maakt. Maar door de concentratie van de werkzame stoffen. En het dus weglaten van het normale evenwicht dat in de geneeskrachtige kruiden aanwezig is. Is deze groep als medicijn zeker serieus te nemen. Dus ook met mogelijke bijwerkingen. Zeker bij een overmatig gebruik.

Bij de verdunde vorm, is het de vraag wat dan precies de werking nog eigenlijk geeft. Schijnbaar zijn er wel mensen met goede resultaten. Want de verkoop doet het nog altijd goed hierin. Wel is het zo, dat de meeste mensen niet op de hoogte zijn, van deze verdunning die gebruikt wordt.

In de pagina's op LeerWiki over geneeskrachtige kruiden gaan we het liefste in op de werking van het kruid zelf. En in de gewone vorm. Dus als vers, gedroogd, of ingevroren kruid.

En vergeet hierin bij beide geneeskrachtige kruiden niet. Dat er altijd een commercieel belang zit achter het feit, dat jij ze gaat gebruiken. En dat deze hoger is, dan het feit of je er nu wel bij vaart.

Waarom zijn kruiden geneeskrachtig ?

Wat geeft dan toch die geneeskrachtige werking aan de kruiden Eigenlijk is dat vrij simpel. En komt gewoon terug op de voedingsleer. Veel kwalen ontstaan door een tekort aan een bepaalde stof. Die vaak gewoon binnen te krijgen is door je voeding. Als je bijvoorbeeld erg vaak verkouden bent, dan kan het wel zijn, dat je vitamine C tekort komt. Vul deze aan. En het zal je beter gaan. Hiervoor hoef je niet altijd direct een peniciline kuur. Dat zijn eigenlijk de noodoplossingen. Als de voeding goed op peil is gebracht en de klachten dan nog blijven.

In veel geneeskrachtige kruiden zijn net die stoffen die voor veel kwalen helpen net iets meer vertengewoordigd.

Op LeerWiki zijn verschillende geneeskrachtige kruiden beschreven. Waarbij bij allemaal de geneeskrachtige werking duidelijk op een rij vermeld staat. Deze kunt u vinden in de rubriek Lifestyle en dan de catagorie tuin.

Lees ook:

Of wat voeding voor je gezondheid kan doen o.a;

Meer over kruiden