Savannah Outen

Inleiding

Tegenwoordig worden er veel zangers ontdekt op Youtube.com. Neem bijvoorbeeld de Nederlandse Esmée Denters. Zij plaatste 4 jaar geleden, in september 2006, haar eerste video op Youtube waarin ze ‘One in a million’ van Aaliyah zong. Binnen een jaar had ze een contract bij het label van de enige echte Justin Timberlake.

Youtube

Zo heb je ook Savannah Outen. Nog niet zo heel beroemd, maar ze is hard op weg. Zij plaatste op 8 maart 2007 haar eerste filmpjes. Hierin zong ze het nummer ‘Listen’ van Beyoncé, nu meer dan 2 miljoen keer bekeken. Op haar kanaal staan nu meer dan 50 filmpjes en als je op haar abonneert, zie je dat ze 1 à 2 filmpjes per week plaatst. Haar kanaal is: Savannah7448.

Door de bekendheid die ze door Youtube heeft gekregen, heeft ze de kans gekregen om singles op te nemen. Ze heeft zelfs al een album uitgebracht en een paar singles. Haar grootste hits waren tot nu toe ‘Goodbyes’ en ‘If You Only Knew’. Daar zijn ook videoclips bij gemaakt.

Tot haar echte doorbraak heeft het nog niet geleid, maar op Youtube wordt ze steeds bekender. Ze is inmiddels over de 250.000 abonnees heen en heeft de 60 miljoen views bereikt.

In 2010 heeft ze samengewerkt met de band Boyce Avenue op hun zesde album ‘New Accoustic Sessions’. Op Youtube staan ook filmpjes waarin zij samen spelen en zingen. Ze coveren onder andere ‘Need You Now’ van Lady Antebellum en ‘Half of My Heart’ van John Mayer.

Ook heeft ze eind 2010 een kerstsingle opgenomen: ‘The Song of Christmas Time’. Dat nummer is ook op Youtube te vinden. Ze schrijft al haar nummers zelf.

Privé

Savannah Outen is geboren op 14 oktober 1992 in Hillsboro in Oregon. Ze woont in Portland en is dus Amerikaans. Naast zingen is haar grote hobby dansen. Van 2002 tot 2006 was ze lid van de ‘Junior BlazerDancers’, dat is een dansgroep. In 2006 won ze de talentenwedstrijd voor jongeren, bij de Washington County Fair in haar woonplaats. Naast deze wedstrijd, deed ze ook mee aan ‘Amerca’s Best New Talent’. Ze haalde de finales.

Ze volgde Century High School, maar sinds 2009 studeert ze thuis op haar computer. Dit is zo gekomen omdat ze veel moet reizen en optreden. Ze heeft verschillende gitaren. Één valt wel erg op. Het is een donkerblauwe gitaar met een mooie decoratie. Er staan onder andere een paars peaceteken, haar eigen naam, hondenpootjes, vlinders op en haar handtekening. In de video waarin ze ‘Battlefield’ van Jordin Sparks speelt en zingt, verteld ze over haar nieuwe gitaar: ‘I wanna do show you this super cool guitar that I designed with Ed Hardy and Apple Phone.’

Haar lievelingsgenre is Pop. Ze zingt meestal popnummers die op dat moment in de Top 40 staan, zoals ‘Firework’ van Katy Perry en ‘Halo’ van Beyoncé.

Savannah heeft MySpace, Facebook en een eigen site: http://www.savannahouten.com/. Ook heeft ze Twitter, daar kun je haar dagelijks volgen. Er zijn, zoals bij veel bekendheden, nepaccounts. Maar dit is de echte: therealsavannah