Wat is Pokemon

Inleiding

Pokemon is een animatieserie die dagelijks wordt uitgezonden via het kanaal Jetix. De serie gaat over een jongetje van 10 jaar, Ash, die een Pokemon krijgt voor zijn verjaardag. De naam van de Pokemon die Ash krijgt is Pikachu. Zo begint het verhaal van Pokemon.

Pokemon artikelen

Inmiddels is Pokemon wereldwijd bekend en kijken vele miljoenen kinderen over de gehele wereld naar Pokemon. Het is inmiddels niet alleen de animatieserie meer maar en zal tal van Pokemonartikelen op de markt. Wat te denken van de Pokemonkaarten die over en weer geruild worden. Je kunt het zo geld niet bedenken of het is wel te verkrijgen. Van computerspellen tot rugzakken en puzzels en van knuffels tot snoep. Het allerbekendste en meest gebruikte zijn echter de Pokemon spellen voor de Nintendo DS en de WII.

Pokemon Diamond & Pearl

De laatste twee spellen gemaakt voor de Nintendo DS en de WII, Pokemon Diamond en Pokemon Pearl sloegen in als een bom. Het doel van deze twee spellen is om in een zo hoog mogelijk level te komen totdat je bij de League terecht komt. Dit doe je door bijvoorbeeld zoveel mogelijk Pokemons te vangen, zoveel mogelijk gevechten te spelen en door de Pokemons zo te trainen dat ze steeds beter worden en vervolgens evolueren. Door evoluatie van de Pokemons gaan ze een level omhoog. Op dit moment zijn er bijna 500 verschillende Pokemon-wezens.

Pokemon Platinum

Op 22 mei a.s. komt er een nieuw spel van Pokemon voor de Nintendo DS en de WII op de markt, namelijk Pokemon Platinum. Het is nu al mogelijk om dit spel te reserveren. Pokemon Platinum is de opvolger van Pokemon Diamond & Pearl. Bij dit spel zijn weer vele verbeteringen aangebracht. Ook hier gaat het over de Sinnoh-regio. Er wordt gespeeld met legendarische Pokemons zoals Giratina, die in een nieuwe vorm verschijnt. Kortom, genoeg nieuwe uitdagingen, gevechten en trainingen en urenlang spelplezier.