Thanksgiving vieren in Amerika

Thanksgiving is Amerika haar belangrijkste feestdag

35668.jpegElk jaar heeft Amerika een feestdag in November die ze Thanksgiving noemen, die bewuste feestdag heeft bijna een religieuze verering ingenomen in de Amerikaanse samenleving. De Amerikanen geven deze feestdag zo veel eer dat het samen met Kerstmis en Pasen als één van de belangrijkste feestdagen in de harten van familie en als natie staat. Deze feestdag die zo rijk is aan traditie heeft zijn oorsprong in de vroegste dagen van de oprichting van deze natie.

De grote uitdaging van de pelgrims

De omstandigheden die de vroege ontdekkingsreizigers hadden om naar het Amerikaanse continent te komen waren heel moeilijk. Die ontdekkingsreizigers, we noemen ze nu pelgrims stonden voor onguur weer, ziekten, hun relaties met de plaatselijke bevolking en nog vele andere uitdagingen toen ze hun huizen in de wildernis bouwden met wat ze vonden in de natuur. De eerste huizen werden gebouwd in het noordoosten van Amerika, waar de winters hard en onguur waren. Het was een grote uitdaging en een constante zorg voor de pelgrims om te zorgen voor vrouw en kinderen, maar ook om huizen te bouwen die hen konden beschermen tegen de harde winters.

Met de hulp van de inheemse bevolking 

Dus telkens wanneer ze hulp van de inheemse bevolking kregen, werd dit gezien als een geschenk van God en geaccepteerd met de grootste vreugde en feestviering. Een inheemse Amerikaan met de naam Squanto zag het lot van deze nieuwe buren en vond het zijn plicht dat zijn stam de pelgrims zouden helpen om te overleven. Naast het verstrekken van voedsel en wijsheid over het opbouwen van structuren die hen in de winter veilig zouden kunnen houden, leerde Squanto hen te vissen, hoe ze paling en andere vissen konden klaarmaken. Hij leerde ze groenten te planten en hoe deze moesten geoogst worden.

De vriendelijkheid en vrijgevigheid van Squanto

Deze daad van vriendschap is de oorsprong van de feestdag die Thanksgiving genoemd wordt. De Virginia Colony vestigde de traditie voor het houden van een dag met collectieve gebeden van dankzegging. Belangrijk te weten is ook, dat het niet alleen een dag van dankzegging is voor de vriendelijkheid en vrijgevigheid van Squanto aan de Amerikanen hun voorvaders. Het is ook een dag van dankzegging en eerbied voor alle goede dingen die deze natie heeft gezegend.

De voedingsmiddelen

De voedingsmiddelen die gebruikt worden om Thanksgiving te vieren zijn degenen die de pelgrims vonden in dit land en de voedingsmiddelen die ze met behulp van inheemse Amerikanen leerden te vangen, oogsten en bereiden om hun gezinnen te voeden. Turkey (kalkoen) was een spelfout die de pelgrims maakten toen Squanto de pelgrims toonden hoe ze een kalkoen konden vangen en doden zonder de kalkoen pijn te doen. Hij leerde hen ook hoe ze beste een kalkoen konden bereiden om te eten.

Wat ze graag in hun menu hebben

De groenten die Amerikanen graag op hun traditionele menu's houden hebben ook hun oorsprong in het vroegere leven van de pelgrims. Aardappelen, Amerikaanse veenbessen, zoete aardappelen, groene bonen en de rest waren groenten die de pelgrims moesten leren planten om te oogsten. Dus op vele manieren behoudt de moderne Thanksgiving, ondanks de dominantie van voetbalwedstrijden en de komende kerstvakantie de sfeer van die vroege vieringen.

Tot slot: Thanksgiving is behouden gebleven

En de betekenis van de Thanksgiving is ondanks de commercialisering behouden gebleven. Amerikanen hebben veel om te bedanken. De overvloed van het land, de gezondheid van de meest welvarende economie op aarde en een samenleving die vrij is en de vrijheid in andere culturen kan aanmoedigen. Dit zijn slechts enkele van de dingen die Amerikanen vieren tijdens deze Thanksgiving. Maar voor de meesten van de Amerikanen is het tijd om familie en vrienden te verzamelen en God te danken voor hun gezondheid, voor de zegeningen van banen en voor het voorrecht dat alle Amerikanen delen om in de grootste natie op aarde te mogen leven. Het is voldoende dat iedereen het goed heeft door hard te werken en slaagt in het gekozen vakgebied. En dit zijn dingen die van goudwaarde zijn voor Amerikanen om te bedanken.

Links

Foto credit: Thanksgiving