Thanksgiving Day Tradities Eten, Wijn en Cultuur

Thanksgiving Day Tradities

35676.jpegElk jaar vieren Amerikanen in de Verenigde Staten de Thanksgiving Day op de vierde donderdag van november. De meeste families volgen de traditie die begonnen is op de eerste Thanksgiving Day. Maar veel families hebben ondertussen in de loop der jaren hun eigen traditie die ze elk jaar volgen. Hier zijn enkele van de gebruikelijke tradities die verband houden met "Thanksgiving Day."

Het reizen

Een van de beste dingen over Thanksgiving is tijd doorbrengen met familie. Veel mensen leven op verre afstand van familieleden en reizen lange afstanden per auto, trein of vliegtuig met hun geliefden. Thanksgiving is dan meteen ook de drukste reisdag van het jaar!

Het feest

Traditionele voeding is een groot onderdeel van het Thanksgiving feestvieren. Veel gezinnen maken gebruik van de hele familie voor de voedselbereiding. Traditionele voedingsmiddelen omvatten kalkoen, kalkoenvulling, jus, zoete aardappelen, maisbrood, aardappelpuree en cranberrysaus. Veel mensen serveren taart voor het dessert aan het einde van de maaltijd. Populaire taarten keuzes zijn pompoentaart, pecannotentaart, zoete aardappelaart en appeltaart.

Vegetarische gerechten

Sommige families kiezen ervoor om vegetarische Thanksgiving diners te bereiden in plaats van een gevulde kalkoen te serveren. Sommige mensen eten vegetarische kalkoen, dit is dan een zogezegde namaak kalkoen die uit tofu is gemaakt. Anderen hebben liever pompoen, salades of andere groenten en fruit gerechten.

Thanksgiving Day wijn

Thanksgiving Day duurt een hele dag. Als je wijn drinkt, is het aanbevolen om variatie en verschillende stijlen in huis te hebben die je tijdens de viering kunt drinken.

Men zou bijvoorbeeld kunnen kiezen voor:

  • Valdesil Montenovo Godello uit Spanje en de Tiefenbrunner Pinot Bianco uit Italië die licht en fruitig zijn.
  • Hortus La Bergerie Blanc en Albrecht Gewürztraminer Reserve uit Frankrijk zijn meestal vriendelijker voor het eten dan de voornoemde twee witte wijnen
  • Clone 5 Pinot Noir uit Californië, Starry Night Lodi Zinfandel en de Bacio Divino Pazzo, een Italiaanse wijn die in Californië wordt gemaakt - deze zullen perfect aansluiten met het eten

Het borstbeen “Wishbone genoemd”

Sommige families houden zich aan de traditie van het breken van de kalkoen zijn borstbeen “wishbone” genoemd. Dit is dan een algemeen onderdeel van hun viering. De wishbone vind je terug aan het borstvlees van de kalkoen voor Thanksgiving Day. Nadat het borstvlees is verwijderd krijgt de wischbone de kans om droog en broos te worden. Eens het borstbeen droog en broos is nemen twee mensen elk een uiteinde van het bot, ze maken elk een wens en trekken dan elk aan het uiteinde van de wishbone. De wishbone breekt in twee stukken, wie nu met het grootste deel van het bot eindigt, krijgt zijn wens!

De Kalkoen verontschuldiging

Elk jaar bij Thanksgiving ontvangt de president van de Verenigde Staten een cadeau van een levende kalkoen (samen met een plaatsvervanger mocht er iets gebeuren met de officiële kalkoen). Tijdens een Witte Huis ceremonie verontschuldigt de president traditioneel "National Thanksgiving Turkey" en de alternatieve kalkoen, waardoor ze de rest van hun leven op een boerderij kunnen uitleven. Deze kalkoenen worden dus niet als feest maaltijd opgediend

Anderen helpen op Thanksgiving Day

Veel royale een goedgeefse mensen gebruiken Thanksgiving Day als een kans om de minder bedeelden of daklozen te helpen. Sommige mensen zijn zelfs op Thanksgiving Day vrijwilliger om voedsel te serveren bij dakloze huisvestigingen en opvang centra. Anderen doneren een bepaald bedrag of schenken voedsel aan die opvangcentra waar de minder bedeelden of daklozen verblijven.

Het belang van televisie bij Thanksgiving Day

Televisie speelt ook een rol in Thanksgiving Day viering. Veel gezinnen kijken naar de New York City Macy's Thanksgiving Day Parade. De parade omvat het paraderen van muziek bands met liedjes en optredens van Broadway musicals, en men ziet daar ook reusachtige helium-gevulde ballonnen! Maar er zijn ook mensen die kunnen genieten van tv-voetbalwedstrijden.

Wat doet men na het eten

Na de uitgebreide feestmaaltijd en dessert doen families heel vaak een extra activiteit. Sommige vinden het gezellig om een wandeling te doen, anderen gaan dan samen één of ander bordspel spelen of een kaartspel. Maar er zijn er ook die kiezen voor een kort dutje. Families beslissen samen welke activiteit ze wensen te doen na de maaltijd.

Tot slot: Een paar snelle feiten

  • Een rijpe veenbes zal stuiteren.
  • Alle kalkoenen en kippen hebben wishbones.
  • Canadezen vieren hun Thanksgiving de tweede maandag van oktober.
  • Abraham Lincoln verklaarde in 1863 een nationale dag van Thanksgiving.
  • De eerste Macy's Thanksgiving Day Parade werd gehouden in 1924.

Links