De bezienswaardigheden in Bangkok Thailand voor wie weinig tijd heeft

Genieten in Bangkok

Thailand als vakantieland is een goede keuze. Thailand is namelijk een gemakkelijk en prettig land om in te reizen. Dit heeft Thailand voornamelijk te danken aan de enorme gastvrijheid en vriendelijkheid van de bevolking. Ook wie weinig tijd heeft en slechts op doortocht is, zal kunnen geneiten van bangkok.

De inwoners van Thailand staan altijd voor elkaar en voor u als toerist klaar, om het u naar de zin te maken. Iets dat we in de westerse wereld wel anders gewend zijn. Deze gastvrijheid is in de grote stad Bangkok tevens goed te merken. Door al deze vriendelijkheid, is het als toerist volop genieten tijdens uw verblijf in deze prachtige stad.

U zult zich in Bangkok geen moment vervelen, er is namelijk volop vermaak op ieder moment van de dag. Of u nu van winkelen, uit eten gaan of cultuur en kunst houdt, in Bangkok zult u het vinden. Overal vindt u kraampjes met de heerlijkste lekkernijen en gezellige terrassen om even bij te komen onder het genot van een drankje.

Bangkok een belevenis

Tijdens uw vakantie in Thailand een bezoek aan Bangkok brengen, zal een ware belevenis zijn, die u niet snel zult vergeten. Tal van bezienswaardigheden passeren hier de revue:

  • Chatuchak: Dit is een weekendmarkt, waar naast kleding, eten en aparte hebbedingetjes vele bijzonderheden te koop zijn. Bijzonderheden zoals: slangen, honden, bijzondere vogels en vissen.
  • Lumpinipark: Dit is het grootste park van Bangkok. Hier kunt u heerlijk ontspannen op de dag van uw aankomst. Het is hier namelijk een stuk minder druk dan in de rest van Bangkok. U heeft hier de gelegenheid om met een waterfiets heerlijk rond te varen op de vijver en tal van waterschildpadden te bekijken.
  • Snake farm: Dit is een organisatie van het rode kruis. Hier worden iedere dag op vaste tijden diverse slangen gemolken, om serum of andere geneesmiddelen te kunnen maken.

Bezoek het Paleis en ochtend tempel

Bij een bezoek aan Bangkok, hoort ook een bezoek aan het Koninklijke paleis. Dit schitterende Paleis vindt u op slechts 5 minuten lopen vanaf Khao San Road. Bij dit Koninklijke Paleis hoort een groot tempel complex, dat zeker zo indrukwekkend is als het Paleis. De entree van dit grote complex is 200 Bath en iedere ochtend om 830 uur wordt het geopend voor het publiek. U zult hier versteld staan van de manier waarop alles gebouwd is en de rijkdom waarmee alles versierd is.

Het Ban Kamthieng huis

Een prachtige bezienswaardigheid in Bangkok is het Ban Kamthieng huis. Het bijzondere aan dit inmiddels al meer dan 150 jaar oude huis is, dat het in de jaren zestig van de vorige eeuw helemaal verplaatst is van Chiang Mai, in het uiterste noorden van Thailand naar Bangkok, de hoofdstad die in het zuiden ligt. Tijdens deze verhuizing was dit huis dus al meer dan 100 jaar oud. Het Ban Kamthieng huis, doet tegenwoordig dienst als ecologisch museum. Er zijn hier prachtige kunstwerken, handwerken en gebruiksvoorwerpen van de bevolkingsgroepen uit het noorden van Thailand te zien.

Meer bezienswaardigheden

  • Inmiddels hebben alle grote wereldsteden een Chinese wijk, die China town genoemd wordt. Ook in Bangkok bevindt zich een China town, die zeker een bezoekje waard is. Tal van aparte geurtjes tintelen uw geur en smaak papillen. Daarnaast is het erg druk op straat en zijn er veel souvenirs te koop. China town in Bangkok is een erg leuke ervaring.
  • U laten vervoeren in een TukTuk hoort bij een vakantie in Bangkok. Een TukTuk is een typisch Thaise bromfietstaxi en voor slechts 40 Bath, kunt u elk ritje in het centrum van Bangkok maken.