Tips voor vakantie boeken Barcelona

Goedkope vluchten naar Barcelona voor een korte vakantie in Spanje Barcelona, die prachtige stad in de bijzondere Spaanse streek Catalonië, is een eigenzinnige en authentieke plaats die elk bezoek aan de Spaanse kuststreek op zal fleuren. Barcelona kent vele winkels, uitgaansgelegenheden, prachtige musea, culturele bezienswaardigheden en andere interessante plekken. Daarnaast kent Barcelona een bruisend uitgaansleven, heerlijke restaurants en ligt het ook nog eens aan zee, met schitterende boulevards en stranden tot gevolg. Kortom, een bezoek aan oostelijk Spanje is niet compleet zonder een bezoek aan Barcelona! Wij wilden een korte vakantie naar Barcelona. Onze zoektocht naar goede en goedkope mogelijkheden staan hieronder beschreven.

Uw vakantie in Barcelona

Wilt u uw vakantie boeken rondom Barcelona, begin dan vroeg met het zoeken en boeken van een aantrekkelijk geprijsde reis. Vluchten worden naarmate de zomer nadert steeds duurder, en de keuze wordt kleiner. Datzelfde geldt eigenlijk voor busreizen. Reist u met uw eigen auto, dan zijn de mogelijkheden meer divers en uitgebreid. U bent dan flexibeler, omdat u zelf kunt bepalen wanneer u reist en waar u naartoe reist.

Goedkope vluchten naar Barcelona

Een vlucht naar Barcelona boekt u onder andere met:

  • KLM,
  • Easyjet of
  • Ryanair.

Vliegvelden nabij Barcelona zijn Barcelona International Airport, Barcelona Reus en Barcelona Girona. De laatste twee vliegvelden liggen ongeveer 100 kilometer van Barcelona af.

Goedkoop vliegen van Maastricht naar Barcelona

Veel goedkope vluchten verlopen via de vliegvelden Barcelona Reus en Barcelona Girona. Zo vliegt u al voor 8 euro enkele reis met Ryanair vanaf Maastricht naar Barcelona Girona!

Goedkoop van Munster Duitsland naar Barcelona

Wilt u liever comfortabeler reizen, dan kunt u vanaf Munster met Air Berlin vliegen (retour vanaf 130 euro). U reist dan op Barcelona International Airport en u komt dan dus dichter bij de stad aan.

Restaurants en gastronomie in Barcelona

Barcelona staat bekend om haar uitstekende ‘keuken’. Befaamd zijn vele restaurants om hun geweldige kaart en heerlijke gerechten. Het beste restaurant ter wereld, El Bulli, ligt op een afstand van Barcelona die geschikt is voor een complete dag uit. Denk wel even aan het reserveren, dat moet minstens 2 jaar van tevoren!

De Catalaanse streek keuken

De Catalaanse streek keuken is bijzonder en afwisselend, vergeleken met onze Hollandse pot. Zeer bijzonder voor onze west-Europese smaak is het combineren van vlees en vis in verschillende gerechten. Zo is een Catalaanse streek topper gehaktballen met inktvis! In restaurant Set Portes (de 7 poorten) kunt u genieten van dit streekgerecht. Dit restaurant, gevestigd aan de Passeig d’Isabel, bestaat al 150 jaar en de Koninklijke familie van Spanje dineert er regelmatig!

Typisch Catalaanse streekgerechten

Enkele typisch Catalaanse streekgerechten zijn natuurlijk op meerdere manieren klaar te maken vis specialiteiten, de welbekende aïoli oftewel knoflookmayonaise, gegrilde groenten, verschillende stoofpotten en rijstschotels. Tel deze bijzondere en uitgebreide culinaire achtergrond op bij de eetcultuur die nog steeds in Spanje bestaat, en u bent gegarandeerd van een geweldige culinaire en gastronomische belevenis in Barcelona!

Bezienswaardigheden in Barcelona

Er zijn vele mooie gebouwen en parken in Barcelona. Wij bezochten de Sagrada Familia en het voetbal stadion Camp Nou:

Sagrada Familia

Het meest bekende gebouw van de stad is de Sagrada Familia, oftewel de Heilige Familie. Deze kathedraal die op geen andere kathedraal ter wereld lijkt, werd gebouwd door de wereldberoemde architect Antoni Gaudi. De bouw begon al in 1882, en de kathedraal is nog steeds niet af! Velen denken dat hij nooit af zal geraken, al is er nu wel een officiële einddatum geprikt: 2026!

Het stadion van FC Barcelona

Behalve de Sagrada Familia is het stadion van FC Barcelona, Camp Nou, een interessante plek voor sportliefhebbers. Deze imposante voetbaltempel staat bol van de historie en bruist door de successen van de Catalaanse trots: Barça!

Het strand van Barcelona

Barcelona staat misschien niet bekend om haar strand, het heeft wel zeker een mooi strand met uitgebreide mogelijkheden. Voor het echte strandleven en de echte strand vakantie moet u niet naar Barcelona gaan, maar wilt u van een interessante stad genieten en zo nu en dan een duik in de azuurblauwe Middellandse zee nemen, dan kan dat prima in Barcelona! Ook in het voorjaar, wanneer het in Nederland nog niet warm genoeg is om aan het strand te liggen...

Aanvullende links en bronnen

  • Check Lowcostairlines.nl.

Op Lowcostairlines.nl staat een overzicht van de vele vluchten van low-cost airlines vanuit Nederland en omliggende landen.

  • Check Neckermann.nl voor http://neckermann.nl/last-minute.aspx@@goedkope last minute aanbiedingen.