Lloret de Mar 2010

Lloret de Mar 2010

Eén van de toppers kwa stapvakanties is al tientallen jaren lang Lloret de Mar (spreek uit (Jorret de Mar). Ook dit jaar weer is Lloret de Mar een van de toppers onder de Nederlandse jongeren. Stappen, drinken, dansen, uitgaan en lol maken zijn hier aan de orde van de dag. Eén ding is zeker; Lloret de Mar wordt dé vakantie van je leven!! Lees hier onder verder voor handige en belangrijke tips over bijvoorbeeld de beste discotheken, de vetste uitstapjes en andere aanraders die je niet mag missen.

Lloret de Mar, de vakantie van je leven! (Lloret in het kort)

Voor we verder gaan naar alles wat je over Lloret de Mar moet weten eerst kort even dit; Lloret de Mar is een Spaanse kustplaats in Catalonië en ligt aan de Costa Brava (wilde kust). In de buurt liggende plaatsen zijn Blanes en Callela (en iets verder Barcelona). Vooral Nederlanders zijn er in de zomer te vinden, maar ook Italianen, Duitsers en Engelsen. Lloret de Mar staat bekend om zijn ruime hoeveelheid grote discotheken en bars.

Over de Spannse costa's wordt vaak minachtig gepraat, zo zou er alleen sprake zijn van hoogbouw, grote hordes mensen etc etc. Wat echter niet bij iedereen bekend is, is dat de Spaanse costa's één van de mooiere kusten van Europa zijn. Hoge rotsen die mooi en ruig afsteken tegen de blauwe zee. De vegetatie is ook prachtig. De kern van lloret bevat eveneens een aantal mooie trekpleisters. Je moet het zelf zien, en dan pas voel je de charme van Lloret!

De hoofdstraat van Lloret, de plek waar het feest zich afspeelt!

Een van de redenen die Lloret de Mar zo populair maakt is de grote hoofdstraat met honderden megadiscotheken en cafe/bars. De bekendste onder de Nederlanders zijn duidelijk; Colossos, Tropics, St Tropez, Revolution en Bumpers. Bumpers zit wat meer verstopt naar het centrum toe, de rest ligt allemaal aan de hoofdstraat (mainstreet). De hardere feestjes (hardstyle/ hardcore/ jumpstyle/ electro) worden gegeven in Colossos, evenals de befaamde schuimparty, waar je zeker een keer heen moet gaan. DJ's Dana, Darkraver, Rob, Paul Elstak en ga maar door. In St Tropez zijn over het algemeen de meeste vrouwen te vinden, er heerst een lekekr sfeertje, echter wel elke avond dezelfde muziek aangezien de dj meestal de zelfde voorgemixte cd's afspeelt. Tropics heeft ook goede feesten (Charly Lownoise en Mental Theo komen hier vaak). Bumpers is erg in trek bij Nederlanders.

Het strand van Lloret de Mar

Het strand van Lloret de Mar is niet echt heel groot (aan de hoofdstraat) en het kan er dan ook vrij druk zijn overdag. De drukte maakt het echter wel gezellig en het uitzicht op het kleine kasteeltje is vaak fraai. De zee loopt vrij steil af, dus pas daar voor op. Wil je naar rustigere stranden ga dan lopend of met een taxi naar een strand iets verder op. Dan lig je vaak tussen prachtige rotskliffen en overhangende klimoprotsen.

Muziek in Lloret de Mar, feesten en partys in 2010

Dé muziek in Lloret de Mar varieert werkelijk van R&B tot hardcore en van electrohouse tot top 40. Het ligt er maar net aan waar je van houdt en waar je naar toe gaat. Overdag worden er altijd flyers uitgedeeld dus je kunt voor jezelf al nagaan wat je kunt verwachten. Door de electrohouse hype in Nederland zijn natuurlijk ook dit jaar weer veel housefeestjes in Lloret. Van Tiesto en Fedde Le Grand tot Sebastian Ingrosse en Gigi D'agostino. Kijk eens op Pauz of Hauz voor de nieuwste houselectro mixen. In zijn wervelende housemixen zitten vaak de nieuwste hits en aankomende toppers van de zomer. Een tip om zeker een aantal van z'n mixen te beluisteren.

Hotels en appartementen

Welke hotels en appartementen zijn aan te raden? Eigenlijk is daar een moeilijk antwoord op te geven. Je kunt het beste kijken wat je zelf wilt. Midden in het centrum of een stuk daar buiten. Een persoonlijke aanrader is Bolero Park. Iets van het centrum afgelegen maar op goede loopafstand zit je in een groot appartementencomplex met veelal Nederlanders. De kamers zijn er op orde en het is er erg gezellig.

Tips, uitgaantips, strandtips

  • Proppers: Iets waar je zeker een hekel aan gaat krijgen zijn de irritante proppers in Lloret. Werkelijk bij alle tenten staan ze weer met hun flyers. In het begin ga je er nog op in, maar na een aantal dagen is het een kwestie van negeren of rare opmerkingen tegen ze maken. Dus: laat je niet voor een hoge prijs naar binnen lokken.
  • Tossa de Mar: wil je iets anders dan alleen bakken op het strand ga dan zeker een keer naar Tossa. Deze schitterende kustplaats iets voor Lloret is een echte aanrader. Het Middeleeuws kasteel aan de berg is werkelijk een plaatje.
  • De beste cocktails die je ooit hebt gezien kun je krijgen in de cocktailbar op de hoek vlakbij mc Donalds. (Hier wordt ook vaak verzameld met gogo etc). Heel mooi versierd, lekker en bovenal megagroot > de frozen swimming pool!!

Links: