Tips voor vakantie boeken Praag

Praag: hoofdstad vol historie van Tsjechië. Praag is de schitterende hoofdstad van het centraal-Europese land Tsjechië. Tsjechië kent een roemruchte en roerige historie en maakte onder andere deel uit van het voor ons Westerlingen afgesloten gedeelte achter het IJzeren Gordijn tijdens de Koude Oorlog. Praag, in het Tsjechisch Praha genoemd, is een majestueuze stad waar nog duidelijk de glorie van vroeger tijden te zien is.

Schitterende kastelen, bruggen, kathedralen en oude straatjes sieren het centrum van de stad. Praag is perfect voor een sfeervol en romantisch weekendje weg, of een langere vakantie waarbij u ook van de natuur om de stad heen kunt genieten. Goedkope hotels, een centrum vol met sfeer, goedkope hostels, goede restaurants en een andere cultuur dan waar wij mee bekend zijn: Praag heeft het allemaal, en dat op zo’n kleine afstand van Nederland! Hieronder wordt beschreven hoe en waar wij onze reis voor een lage prijs online hebben geboekt.

Goedkope hotels en hostels in Praag

Praag is ondanks zijn populariteit geen dure stad geworden. In het centrum van de stad betaal je vanzelfsprekend wat meer voor je eten en drinken, en ook een hotel daar is prijziger dan in de wijken om het centrum heen, maar de prijzen blijven zeer schappelijk en komen nooit boven de Nederlandse prijzen uit. Een goedkoop hotel in Praag vinden is dus ook goed te doen, zelfs in het centrum. Wij bezochten de onderstaande hotels en hostels:

Atlantic Hotel

Een goed en goedkoop hotel in hartje stad is bijvoorbeeld het Atlantic Hotel (4 sterren). Een groot pluspunt van dit hotel in Praag is dat het ontbijt inbegrepen is. Begin de dag dus goed met een royaal warm of koud ontbijt. Prijzen vanaf 44 euro voor een tweepersoonskamer.

Art Deco Imperial Hotel

Voor de kunstliefhebbers, of voor hen die voor cultuur naar Praag komen, is het Art Deco Imperial Hotel een aanrader. Dit hotel is gevestigd in een prachtig art-deco gebouw uit 1914. Het hotel is midden in het centrum gelegen, op 100 meter afstand van metro en winkelcentra. Prijzen gaan vanaf 106 euro per nacht in dit vijf sterren hotel.

Sir Toby’s Hostel is goedkoper

Ook goedkope hostels in Praag behoren tot de mogelijkheden. Dan zul je echter wel wat vaker uitkomen in de wijken om het stadscentrum heen. Je neemt dan de metro van Praag om in het centrum te komen. Dit gaat gemakkelijk, snel en is goedkoop. In de wijk Holesovice vind je een goedkoop hostel wat uitblinkt door de prettige sfeer en prijs-kwaliteitverhouding. Gratis thee en gratis WiFi wordt u aangeboden in Sir Toby’s Hostel. In de bar kunt u andere backpackers ontmoeten en voor prijzen vanaf nog geen 8 euro (slaapzaal) zit u hier altijd goed.

Bezienswaardigheden van Praag

Praag zit vol met bezienswaardigheden. Een stedentrip naar Praag is zo mooi, omdat er zo veel te zien is, met name op het gebied van prachtige oude gebouwen met veel historie. Een topper in Praag is het Strahov klooster. Dit schitterende oude klooster is nu een museum, waarin je de schitterende zalen kunt bewonderen. De Karelsbrug is ook een aanrader. Deze oude brug met zijn karakteristieke bogen, verbindt de oude stad met de wijk Malá Strana.

En er is in de binnenstad nog zoveel meer te zien en te genieten. Bezoek zeker het Oudestadsplein, met zijn publiekstrekker: het astronomisch uurwerk. Deze grote klok met bizarre vormgeving is een waar symbool voor de stad en is zeer populair bij toeristen. Om dit plein heen vind je talloze eettentjes, cafés en restaurants in verschillende prijsklassen.

Goedkope vluchten naar Praag

Goedkope vluchten naar Praag vind je gemakkelijk en snel via het internet. Bezoek websites van low-cost vliegmaatschappijen en surf wat rond. Gebruik eventueel ook verzamelsites zoals:

  • cheaptickets.nl en
  • lowcostairlines.nl.

Op deze websites worden goedkope vluchten verzameld en aangeboden. Een goedkope vlucht naar Praag boek je ook gemakkelijk met airlines als:

  • Ryanair,
  • Wizzair en
  • Germanwings.

Vanaf Eindhoven vliegt u al naar Praag met Wizzair voor slechts 17,49 euro! (aanbiedingsprijs)

De nieuwste aanbieder op de markt

Een goede website waarop u gemakkelijk goedkope vluchten naar Praag kunt vinden is lowcostairlines.nl. Deze website is vernieuwend door de bijzondere opzet: klik op een bestemming, en u krijgt direct te zien vanaf welk vliegveld in de buurt van Nederland (dus ook bijvoorbeeld vanaf Düsseldorf en Keulen in Duitsland) u naar uw bestemming kunt vliegen. Vervolgens kunt u gemakkelijk doorklikken naar de aanbieders van de vluchten.

Met een klein budget naar Praag

Een goedkope vlucht naar Praag in combinatie met een goedkoop hostel in Praag maken deze mooie oude stad ook voor hen met een kleiner budget zeer aantrekkelijk!

Voorbereiding tweede bezoek

Ter voorbereiding op uw tweede bezoek aan Praag kan u in de stad folders verzamelen van mooie hotels en restaurants. Veel horeca bedrijven laten immers speciaal daarvoor http://www.goedkoopdrukkenenverspreiden.nl@@folders drukken en verspreiden.