Geld verdienen met uittreksels schrijven

Geld verdienen met uittreksels schrijven

Veel studenten maken uittreksels om de leerstof beter te begrijpen. Op de website van Studentsonly.nl kun je geld verdienen met het schrijven van uittreksels. Het moeten wel uittreksels zijn van HBO of WO studieboeken.

Hoe werkt het?

Je stuurt Studentsonly een mailtje om te vragen of je over een bepaald studieboek een uittreksel mag schrijven. Vervolgens krijg je een mailtje terug of dit goed is en wanneer het uittreksel af moet zijn. Vaak geven ze een maand de tijd om het af te maken. Je zou een boek ook in een week kunnen samenvatten maar als het een boek van 800 bladzijdes is, gaat dat natuurlijk iets minder snel. Je verdient 3,50 euro per pagina. Je mag 10% van het boek samenvatten. Stel je hebt een boek van 488 bladzijden, dan mag je uittreksel maximaal 48 pagina’s bevatten. Als je dit hebt gedaan, heb je 168 euro verdiend aan het uittreksel. Ik doe het nu een paar maanden en ik moet zeggen dat het gemakkelijk verdient. Je moet de boeken toch al leren voor je studie dus waarom kan je dan niet gelijk en uittreksel schrijven? Of als je een tussenjaar neemt, kun je snel iets bijverdienen naast een bijbaantje. Je moet wel eerst kijken of er al geen uittreksel bestaat op de site van Studentsonly. Het mag niet twee keer voorkomen op de site.

Als je het uittreksel af hebt, teken je een contract. Daarin staat dat jij afstand doet van de auteursrechten en dat je een bepaald bedrag overgemaakt krijgt. Het uittreksel wordt wel eerst samen met de uitgever van het boek gecontroleerd of het wel klopt. Je mag niet dezelfde woorden gebruiken als die in het studieboek staan. Je moet echt in je eigen woorden schrijven. Vervolgens krijg je binnen 10 werkdagen het bedrag op je rekening gestort en kun je weer verder met een ander studieboek als je dit wilt.

Misschien wil je een vast inkomen per maand genereren met uittreksels schrijven. Het kan allemaal. Als je iedere maand een uittreksel maakt, verdien je al snel rond de 100 euro (of zelfs meer) in de maand. Het ligt helemaal aan jezelf hoeveel je wilt verdienen.

Conclusie

Je kunt gemakkelijk geld verdienen door een uittreksel te schrijven over een studieboek. Vaak doen studenten dit toch al, nu hoef je het uittreksel alleen op te sturen naar Studentsonly.nl en je verdiend 3,50 per pagina. Je mag 10% van het boek samenvatten. Studentsonly mailt je een template toe in Word zodat iedereen dezelfde opmaak aanhoudt. Er moet een inhoudsopgave in zitten en alle hoofdstukken moeten op een nieuwe pagina beginnen. Als je je niet aan de regels houd, wordt het uittreksel niet goedgekeurd en krijg je geen geld. Je krijgt wel de kans om het te verbeteren.

Veel mensen zijn bezig om geld te verdienen via internet. Het is een extra inkomen, net zoals het schrijven van artikelen op Leerwiki. Als je actief bezig bent, kun je veel geld verdienen. Zo werkt het ook met de uittreksels van Studentsonly. Als je van schrijven houd, is het een leuke bezigheid.