Negen bespaartips voor thuiswerkers

Inleiding

biedt vele voordelen, met name bespaar je op de reiskosten, maar daarnaast kun je nog op veel meer zaken kosten besparen, een kwestie van even op letten dus.

1. Koop tweedehands kantoormeubelen

Sinds de komst van Marktplaats.nl is de handel in tweedehands kantoorartikelen ‘booming’. Grote kans dat je op een van die sites voor een leuk bedrag de benodigde artikelen kan kopen.

2. Bulk inkopen

Bepaalde kantoorartikelen heb je waarschijnlijk constant nodig, denk aan printpapier, ordners, pennen, etc. Bij groothandels wordt de prijs lager wanneer je meer koopt (bijvoorbeeld bij Viking Direct. Dit vergt natuurlijk wel een grote investering en wat opslagruimte. Heb je deze niet, dan zou je ook samen met bevriende ondernemers bulk kunnen inkopen en de kosten delen.

3. Gebruik energie zuinige producten

Energiezuinig zijn is altijd verstandig, maar als thuiswerkende ondernemer zie je het ook direct terug in de rekeningen. Alle apparaten hebben tegenwoordig een energielabel, ga voor het beste label, misschien iets duurder in aanschaf, maar deze kosten verdien je snel terug door het lagere energie verbruik.

4. Laptop in plaats van Desktop

Een laptop verbruikt minder energie dan een desktop computer. Een laptop verbruikt 18W in de ‘aan’ stand en een desktop 112W (bron: consumentenbond). Bij twee uur gebruik per dag kost een desktop op jaarbasis 22 euro aan energie en een laptop 5,60 euro. Zeker wanneer veel gebruik gemaakt wordt van een computer is de laptop een verstandige keuze. Let erop dat een computer ook in stand-by nog energie verbruikt, gebruik je de computer niet, zet hem dan uit. Dit geldt ook voor randapparatuur als printers en scanners.

5. Check abonnementen ieder jaar

Ieder jaar is er voor een bepaald product wel een concurrentiestrijd gaande. Denk aan gsm abonnementen, energieprijzen, internet connecties. Controleer ieder jaar of je wel bij de juiste aanbieder zit en of je niet teveel betaalt. Het is even wat uitzoekwerk, maar op jaarbasis kan het flink geld besparen.

6. Gebruik Skype

Grote kans dat je vanachter de computer werkt als thuiswerker. Geld besparen op telefoon kosten doe je door gebruik te maken van Skype, hiermee bel je gratis naar andere Skype gebruikers, maar ook het bellen naar vaste nummers is erg goedkoop met Skype.

7. Betaal rekeningen op het laatste moment

Door te wachten met betalen tot het laatste moment, beschik je langer over geld en kun je bijvoorbeeld meer rente ontvangen. Maar let op, dit vergt wel de nodige discipline en een goede administratie. Te laat betalen kan echter flinke boetes opleveren.

8. Inkt cartridges

Bespaar geld met printen door niet steeds een nieuwe cartridge te kopen maar gebruik te maken van een navulset. Ook kun je een huismerk cartridge kopen in plaats van een ‘officiële’. De kwaliteit is gelijk, maar de prijs ligt veel lager. Een aanrader voor cartridges is 123inkt.nl

Gebruik voor het printen zoveel mogelijk de ‘fast draft’ instelling en hergebruik papiertjes door op de achterkant te printen (als het geen belangrijke documenten zijn). Print alleen als het noodzakelijk is.

9. Gebruik gratis software

Goede software pakketten kun je kopen, maar vaak bestaan er ook gratis pakketten met vrijwel dezelfde functies. In plaats van Microsoft Office kun je gebruik maken van Google Docs of Open Office is een programma waarmee je gratis pdf bestanden kunt maken.Ook in privé besparen :

Tip