Goud kopen is een veilige belegging

Met goud kopen uw geld beschermen

Het zijn roerige economische tijden, waarin het moeilijk beslissen is welke investeringen goed en veilig genoeg zijn en welke niet. Veel vooraanstaande economen verwachten dan ook een inflatiegolf.

Met een inflatiegolf bedoelen de economen een forse stijging van de prijzen en dus minder koopkracht. Deze inflatie wordt veroorzaakt door de miljarden dollars en euro’s die banken in het systeem hebben gestoken om zichzelf te beschermen. Door deze inflatie wordt uw spaargeld minder waard en wordt sparen op zich, minder aantrekkelijk. De manier om uw geld te beschermen, is het kopen van goud.

Dit wordt al eeuwen lang gedaan en is een veilige manier om de waarde van uw geld vast te houden. Het is niet voor niets dat voor iedere dollar en euro in de wereld, een gewicht aan goud is opgeslagen. Goudprijzen stijgen en dalen wel, maar dit is door de jaren heen heel overzichtelijk gebleken.

Hoe werkt goud kopen via internet

Heeft u besloten om goud te kopen, dan is het internet ideaal en heeft u geen hoge kosten. Er zijn echter ook via internet, tal van mogelijkheden om goud te kopen. De manier om goud te kopen zoals professionele goudkopers dat ook veel doen is, goudkopen via het “BullionVault systeem”. Koopt u via dit systeem goud, dan kost u dat slechts 0,12% per jaar van de prijs waarvoor u het goud hebt gekocht. Voor deze 0,12% bent u tevens verzekerd. Naast deze kosten betaalt u ook 0,8 % commissie over de koopprijs van het goud. Dit is tevens zeer goedkoop. Bij het BullionVault systeem koopt u niet alleen op papier goud, maar bezit u ook echt het aantal grammen goud dat u gekocht heeft. BullionVault heeft professionele kluizen in Londen, New York en Zurich, waar het goud in bewaard wordt.

Fysiek goud kopen een nadeel

Fysiek goud kopen betekend dat u het goud ook werkelijk in handen krijgt. Deze mogelijkheid bestaat nog steeds, al klinkt dit wel ouderwets en is dit al lang achterhaald. Besluit u toch om fysiek goud te kopen, omdat u geen vertrouwen heeft in allerlei systemen, dan kan dit meerdere problemen met zich meebrengen. Waar bewaart u het goud bijvoorbeeld. Huurt u een kluis bij een bank, dan zullen hier huurkosten voor betaald moeten worden. Een ander nadeel bij fysiek goud kopen is, het grote prijsverschil tussen in- en verkoop. Bij aankoop van fysiek goud betaalt u meer dan de werkelijke waarde, terwijl u bij de verkoop veel zult moeten laten vallen.

Bij een goudmijn kopen

Goud kopen is ook mogelijk door te investeren in goudmijnen. Deze manier vanhttp://www.online-goud-kopen.nl/Hoofdpagina@@goud kopenbrengt echter wel veel risico met zich mee. Door deze investering heeft u namelijk met een bedrijf te maken, waarbij u geen zekerheid heeft. Een bedrijf zoals een goudmijn, kan enorme winsten maken, zodat u een hoog rendement zult hebben. De keerzijde van de medaille is echter, dat de mogelijkheid bestaat dat de goudmijn verlies draait of zelfs door verkeerd beleid failliet gaat. In dit laatste geval bent u een groot gedeelte of zelfs al uw geld kwijt.

Via een trust fonds goud kopen

Op deze manier koopt u goud via aandelen. Een fonds dat aandelen op de goudmarkt verhandeld is ETF(Exchange Trade Funds). De HSBC bank in Londen, is de meest bekende bank waar het mogelijk is aandelen via ETF te kopen. U koopt dus aandelen in een fonds dat goud bezit. Deze aandelen kunt u verhandelen tijdens de openingstijden van de aandelenmarkt. U heeft hier dezelfde transactiekosten, dan bij alle andere aandelen. Verdere kosten zijn de 0,4 % van de geïnvesteerde waarde per jaar, voor het verzekeren en bewaren van het goud.