Zilver kopen blijft interessant bij stijgende zilverprijs

Waarom zilver kopen?

Om uw kapitaal te beschermen tegen een financiële crisis of inflatie, is het kopen van zilver in de vorm van munten en baren een zeer geschikte methode. Edelmetalen zoals zilver en goud, zullen namelijk altijd waardevast blijven en een bepaalde beurswaarde behouden.

Door zilver te kopen, verzekert u dus uw kapitaal. De waarde van zilver is van meerdere factoren afhankelijk. Zoals bij alle beurs genoteerde artikelen, is de vraag en aanbod verhouding erg belangrijk. Daarnaast reageert zilver net als goud, sterk op de waarde en ontwikkelingen van munteenheden.

Deze reactie op munteenheden is eenvoudig te verklaren, omdat juist in tijden van onzekerheid en slechte economische omstandigheden, edelmetalen zoals zilver, als veilige belegging voor kapitaal worden gezien.

Welke mogelijkheden om zilver te kopen

Vooral in Europa is het vrij gebruikelijk om fysiek zilver te kopen in de vorm van kilo baren. Dit zijn repen samengesmolten zilver, die een bepaalde waarde weergeven. Aan het beleggen in zilveren baren kleeft echter een nadeel. Zilver baren worden namelijk gezien als industriële goederen en daarom door de belasting belast met een btw van 19%. Door deze belasting komt de prijs die u betaalt voor zilver baren, hoger uit dan de eigenlijke waarde van de zilver baren. Een goed alternatief voor de zilver kilo baren, zijn de beleggingsmunten van zilver. Het betreft hier vaak bepaalde series zilveren munten, die zowel voor verzamelaars als beleggers interessant zijn. Vooral de Amerikaanse Silver Eagle en de Canadese Maple Leaf, zijn geliefde en bekende zilveren munten.

Het voordeel van munten

Het aanschaffen van fysiek zilver in de vorm van munten, is het beste aan te bevelen. De meeste zilveren munten zijn namelijk wereldwijd bekend en gemakkelijk te verhandelen. Laat u echter voordat u in zilveren munten gaat beleggen wel voorlichten welke munten het veiligste en meest bekend zijn. Vooral in tijden van oorlog en crisis, kunnen zilveren munten ook goed gebruikt worden als ruilmiddel in tegenstelling tot zilveren baren. Een brood kopen bij de bakker gaat wel met zilveren munten, met zilveren baren zal dat moeilijker gaan.

Waarom zilver in plaats van goud

Het kopen van zilver kan zeer interessant zijn, omdat het voordelen heeft ten opzichte van goud. Goud mag dan door de jaren heen wel veel populairder zijn dan zilver, maar goud heeft geen echte functie. Terwijl zilver niet alleen maar mooi is als edelmetaal, maar ook nog vele toepassingen heeft in de industrie. Door al deze toepassingen in de industrie(kijk op het internet onder industriële toepassingen zilver), wordt de waarde meer gegarandeerd en is de zilvermarkt altijd in werking.

Waarom beleggen met zilver

Beleggen in zilver is goed voor kapitaal bescherming en voor beleggen op lange termijn. Zilver is vele malen goedkoper dan goud. Dit verschil is het afgelopen jaar al zo groot geweest, dat u voor de prijs van 1 kilo goud bijna 80 kilo zilver kon kopen. Door dit grote verschil blijkt wel dat zilver ver ondergewaardeerd wordt. Door dit grote verschil, is het een goede tip om te beleggen in zilver. Het verschil tussen goud en zilver was namelijk in de 20e eeuw gemiddeld 1 kilo goud op 47 kilo zilver. Bij het terugkeren naar dit gemiddelde, vindt er een stijging plaats van ruim 65%, indien de goudkoers gelijk zou blijven. Dit gegeven plus het feit dat zilver steeds schaarser wordt, maak zilver tot een zeer interessante beleggingsvorm.