Wie is Alex beleggen

Inleiding

Alex is één van de bekendste internetbrokers van Nederland.

Wie is Alex

Alex is in 1999 opgericht en is snel uitgegroeid tot de marktleider op het gebied van online beleggen. Alex is een beleggingsbank welke goed inspeelt op de behoeften van de klant.

Alex is uitgegroeid van beleggingsbank tot een echte vermogensbank. Naast het zijn van een online broker heeft Alex nu ook een eigen vermogensbeheer afdeling en sinds 2007 ook actief als spaarbank.

Alex Academy

Alex onderscheid zich van concurrenten door de Alex Academy. De Alex Academy bestaat uit online beleggingscursussen en klassikale trainingen.

Klanten van Alex kunnen tegen betaling online cursussen volgen. De kosten in 2009 voor een cursus is € 29 voor een klant en € 39 voor een niet-klant. De cursussen gaan over bijvoorbeeld aandelen, beleggingsfondsen, obligaties, opties etc.

Alex vermogensbeheer

Het is ook mogelijk om Alex als vermogensbeheerder te nemen. Alex neemt dan alle zorgen over en belegd uw gelden. Om in aanmerking te komen voor Alex vermogensbeheer dient u minimaal € 25.000 belegbaar vermogen hebben. Dit lijkt misschien veel, maar dit bedrag is ook wel minimaal in verband met spreiding. Zou u met een lager startkapitaal gaan beleggen dan zouden de transactiekosten relatief gezien teveel drukken op uw resultaat.

Alex zelf beleggen

Zelf beleggen is ook mogelijk bij Alex. Alex staat er om bekend een goedkope internetbroker te zijn en dat blijkt ook wel uit het transactietarief van € 5,70 + 0,09% per order met een minimum van € 10. (tarieven 2009)

In vergelijking met andere brokers is dit een scherp tarief. Als klant van Alex heeft u een gratis rekening en is er geen minimale storting vereist. Bij het openen van een rekening ontvangt u tevens een gratis beleggingscursus.

Heeft u geld even niet belegd dan kunt u dit stallen op de Alex spaarrekening met een prima rente.